Gemensam löpband problem

Gemensam löpband problem


De flesta löpband är tunga maskiner avsedda att motstå timmars ansträngande träning. Men inte alla löpband är så välbyggd, och även en välbyggd löpband kan ha enstaka teknisk glitch, särskilt efter år av användning. Du måste tillgripa kundsupport för vissa frågor; Lyckligtvis finns det en chans att en enkel fix för många potentiella löpband problem.

Bandet rör sig långsamt

Det finns tre orsaker till att löpbandet kan flytta långsamt när man går på det. Du kanske använder fel förlängningskabel - försöka ansluta löpbandet direkt till ett vägguttag för att se om det löser problemet. Bandet kan också vara för hårt - vanligtvis du testa detta genom att koppla löpbandet och glider båda händerna under bältet och därefter lyfta försiktigt; rådfråga din löpband manual eller kontakta kundtjänst för att ta reda på hur hög bältet ska lyfta på din visst märke och modell av löpband. Problem med den faktiska motor kommer att kräva avancerad support eller reparationsservice.

band~~POS=TRUNC glider

Precis som din löpbandet kan vara över-åtdragna, kan det också bli för lös med tiden. Med de flesta löpband, kan remspänningen justeras genom att dra åt eller lossa bandrullarna. Om bältet har glider åt sidan, justera endast den sidan av rullen.

För mycket stryk

De flesta moderna löpband är utformade för att absorbera en del, men inte alla, av effekterna av varje steg på löpbandet däck. Om lederna inte kan hantera effekterna av att köra på löpbandet, kan din enda val är att gå. Innan du överge kör helt, kontrollera om ditt löpband har ett justerbart dämpningssystem; Om så är fallet, kan dämpningssystem helt enkelt vara för lågt, eller det finns en chans att det skulle vara fel.

problem med strömförsörjningen

Om löpbandet inte går att slå på eller stängs av plötsligt, det finns flera tänkbara orsaker. Kontrollera att löpbandet är ansluten till ett fungerande eluttag och att löpband brytaren inte är utlöst. Brytaren ligger nära där sladden går löpbandet. Vissa löpband kräver en säkerhetsnyckel och kommer inte att köras om att säkerhetsnyckeln sätts in i konsolen hela vägen. Om nyckeln sätts men löpbandet fortfarande inte kommer att köra, prova att ta bort nyckeln sedan sätta den.

Onormala pulsavläsningarna

Många moderna löpband har ett handtag pulsmätare är förenliga med en trådlös pulsmätare, eller båda. Om pulsmätaren plötsligt tillbaka av teckenpulsavläsningarna, kan det finnas en teknisk förklaring. Om du använder ett handtag pulsmätare, se till att både dina händer och skärmen är rena, och att dina fingrar, handflator och tummar kontakta alla bildskärmens yta. Om du använder en bröstband bildskärm, kontrollera att bröstbandet ligger platt mot huden och fukta elektroderna om det behövs; Detta kan bidra till att skapa en korrekt anslutning.