Skol musikaliska idéer

Skol musikaliska idéer


Skol musikaler är populära vid jul och i slutet av läsåret. De är ett bra sätt att uppmuntra barnens prestationsförmåga och för att skapa en show hela skolan kan njuta av. Du kan även samla in pengar till skolan fonder eller andra välgörande ändamål i processen.

välgörenhet show

Den Flippin Eck organisation är en källa för skol musikaler och även en icke-vinstdrivande företag som stöder afrikanska välgörenhetsprojekt. Du kan kombinera en school musical med en välgörande bidrag genom att köpa en prestanda licens för en av deras shower. Från och med juni 2013 tillgängliga musikaler inkluderar "Nelsons Paradise Merton", som handlar om de sista åren av Lord Nelsons liv. "The Secret av Granard Tower" är en skrämmande musikal om vampyrer. Två Yuletide musikaler är "The Great Christmas Tree rån" och "tomtens hjälpredor."

skol~~POS=TRUNC Editions

Enligt musikförlag Josef Weinberger, Skol Editions är versioner av välkända musikaler anpassade för skolor. De är kortare än sina motsvarigheter och har redigerats för att ta bort olämpligt innehåll. Vokala delar har ibland ändrats för att göra dem bättre för yngre röster. Tillgängliga titlar per juni 2013 inkluderar: "Les Miserables", "Ragtime", "Rent" och "Sweeney Todd". "Avenue Q" och "Miss Saigon" beror på att publiceras inom kort.

genomläsning skript

Vissa företag, såsom Limelight Musikaler, erbjuder en genomläsning script tjänst. En genomläsning skript kan du få en uppfattning om manus och poängen så att du kan se om det är lämpligt för din skola. "Poptastic" är en musikal baserad runt en talangjakt i skolan. "Dazzle" berättar historien om en flicka som blir ägare till sitt eget tivoli. "A Christmas Story" och "Bus Stop 23" är två nativity musikaler.

Inspiration

Andra skolor i din familj skolor kan ha manus av tidigare genomförda musikaler att lån du. Kontakta lärare kollegor för att se om de har något tillgängligt och att få sina insikter. Du kommer fortfarande att behöva betala prestationsrätter för att utföra den musikaliska i de flesta fall. Du kan också skapa din egen "jukebox musikal." En jukebox musikaliska är en som använder välkända låtar. Du kan ta en traditionell berättelse - som en saga, folk berättelse eller myt - och lägga välbekanta låtar eller delar av låtar där de verkar passa. Resultatet kan vara mycket underhållande, dels som publiken redan känner till musiken.