Fakta Om muskulär uthållighet

Fakta Om muskulär uthållighet


Har du någonsin märkt unga mödrar som bär barn utan att visa tecken på utmattning, medan en buff muskulös man kan klaga över att hans arm kommer att "falla" efter bara några minuter? Motstå trötthet när du håller en position eller bära något under en längre tid är muskulär uthållighet i aktion. Muskulär uthållighet tillåter människor att njuta av fritidsaktiviteter utan utmattning och ökad framgång vid idrottsaktiviteter.

Fakta

Det finns fyra grundläggande typer av muskulär uthållighet - aerob, anaerob, snabbhet och styrka - som är direkt relaterade till de system i kroppen energi. Var och en av dessa energisystem ger bränsle för en viss tid och för vissa typer av muskelaktivitet. Att förstå och använda dessa bränslesystem är nyckeln till att förbättra muskeluthållighet.

Aerobic muskeluthållighet

Aerobic betyder "med syre", och när utför aerobisk aktivitet kräver kroppen massor av syre. Den aeroba energisystemet är den mest mångsidiga energisystemet, och ger musklerna energi under långa tidsperioder som i maraton lopp eller en eftermiddag av längdskidåkning. Aerob träning åberopar cellförändringar som förbättrar kroppens effektivitet i att använda makro, särskilt fettsyror, vilket gör att kroppen att använda mer tillgängliga fett för energi.

Anaerob muskulär uthållighet

Anaerob betyder "utan syre." När de flesta människor tänker på muskulär uthållighet, de reflektera över den brännande känslan de känner som muskler närmar utmattning. Den punkt vid vilken muskel inträffar kallas den anaeroba tröskeln. Kombinationen av styrka och uthållighet resulterar i anaerob muskulär uthållighet - förmågan att utföra många upprepningar mot en mindre än maximalt motstånd under en längre tidsperiod.

hastighet Endurance

Även kallad alactic anaerob uthållighet, är hastigheten uthållighet när kroppen producerar energi för cirka fem till 12 sekunder av maximal effekt, användning av bränsle som tidigare lagrats i muskeln för en omedelbar explosion av energi. Hoppa att undvika en mötande bil, eller explosion av hastighet som krävs för att ta och dra en nyfiken barn bort från faran är exempel på hastighetssystemet på jobbet.

styrka Endurance

Styrka uthållighet avser en idrottsman förmåga att bibehålla kvaliteten på muskelsammandragningar och genererade kraft. Ett exempel kan vara en klättrare som skulle kräva styrka uthållighet i sina underarmar och axlar. Med varje drag måste styrka som genereras vara tillräckligt för att dra full kroppsvikt upp ytterligare några fötter. Exempel på aktiviteter som bidrar till att utveckla styrka uthållighet är styrketräning, cirkelträning och hill igång.

Öka din uthållighet

Utbildning för att förbättra aerob, anaerob och styrka uthållighet bör koncentrera sig på upprepade gånger utsätta musklerna att högintensiv träning upprätthållas under en tidsperiod för att producera förhöjda nivåer av mjölksyra. Utnyttja ett intervall utbildningsprogram - 30 till 60 sekunders motstånd aktivitet med hjälp av en vikt som är utmanande men att du kan hantera med fin form genom hela setet, följt av 30 sekunders vila. Öka aerob uthållighet genom att gå eller springa på ett behagligt tempo i tre till fem minuter, följt av en en- eller två-minuters "vila" period. Vila helt eller gå (om du kör). Fortsätt att utföra intervaller i 10 till 20 minuter, ökande intervall tills du kan köra eller gå flera miles utan vila.

Varning

Rådgör alltid med din läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram.