Hur man fäster en gardinstång till torr vägg

Hur man fäster en gardinstång till torr vägg


Många gardinstänger inkluderar konsolerna och annan hårdvara såsom skruvar som är nödvändiga för stången installation. Medan den medföljande hårdvaran kan vara tillräcklig för installation på trä, kan hårdvaran vara otillräcklig för installation på andra, mindre kraftiga typer av ytor, såsom gips. Om man monterar en gardinstång för att gips utan ordentlig hårdvara, vikten av gardinerna, eller ordinarie flödet av att öppna och stänga gardinerna kan orsaka konsolerna för att dra ut ur väggen.

Instruktioner

1 Köp molly bultar som ska användas för att montera din gardinstång. Gardinstänger kommer i allmänhet med monteringsdetaljer, men inte alltid innehålla ytterligare ankare som krävs för montering av stavfästena gips.

2 Mät gardiner och fönstret för att avgöra var du vill bifoga gardinstång på väggen. När du bestämma var du vill att gardinstången placeras, hålla ett fäste upp mot väggen på rätt plats på väggen och med hjälp av en penna, markera skruvhålen för fästet på väggen.

3 Ta ner konsolen och installera Molly bult ankare för fästet i väggen. För att installera Molly bult ankare, gör start hål med en borr bara något mindre än diametern på Molly bult ankare. Placera molly bultar med ankare halvvägs in i starthålen.

4 Ändra borr för att skruvmejseln lite som matchar skruven i molly bulten. Skruva bultarna på plats för att ställa in ankare i väggen. När varje ankare är hela vägen, ta bort skruven från ankaret.

5 Linje skruvhålen i fästet med ankare i väggen. Sätt skruvarna från molly bultsystemet genom hålen i fästet och skruva dem in i ankare.

6 Placera ena änden av gardinstången i fästet på väggen. Hålla den andra änden av gardinstång i den andra hållaren och hålla upp det mot väggen. Placera en magnetisk nivå på toppen av stången för att säkerställa att stången är i nivå, och markera skruvhålen för det andra fästet.

7 Installera molly bultar för andra fästet med samma metod som du använde för att installera den första väggfästet. Placera gardinstång i fästena. Om du har utökat gardinstång för att passa i fästena, kan du installera den tredje fäste halvvägs mellan de två slut konsoler för extra stabilitet.