Den Plantering & Odling av teak

Den Plantering & Odling av teak


Teak (Tectona grandis) är en snabbväxande lövträd hemma i Indien, Burma, Laos och Thailand. Som en tropisk växt, krävs det året temperaturer mellan 22,2 och 27,2 grader Celsius samt markerade torra och regnperioder. Den lövfällande teak träffar 82 fot i höjd och utvecklar en rund krona. Trädet blommar för första gången och sätter frön vid ca 20 års ålder. Teakträd propagerar från frön som kräver förbehandling innan de bryter dvala och gro.

Instruktioner

1 Placera frön i en påse gjord av jute eller hampa. Blöt påsen i vatten under 12 timmar. Placera fröna i solen för att torka i 12 timmar. Upprepa detta steg var 24-timmarscykel i två veckor.

2 Gör en upphöjd såbädd 20 inches högre än marken. Börja med en 2-tums lager av grus. Täck den med en 14-tums lager av grov sand. Blanda lika delar sand och torvmosse för en 4-tums lager av blandningen till toppen sängen.

3 Tryck fröna strax under jordytan till ett djup två gånger sin diameter. Täcka dem med en del av det övre skiktmaterialet.

4 Skölj fröna vid sådd och vatten regelbundet två gånger i veckan. Groning tar ungefär två veckor, i allmänhet. Men du kanske måste vänta så många som 45 dagar för att se din första teak planta.

5 Hoe permanent plantering plats för att ta bort ogräs och gräs. Lossa marken till ett djup av 20 inches. Använd en spade och hacka eller en rototiller. Välj en plot som dränerar inom en timme efter bevattning och har ett pH-värde mellan 6,5 och 7,5. Skicka in ett jordprov till länet kooperativ förlängning för en pH-test. Teak kräver också hela dagar i solen.

6 Gräv teak plantor när deras diameter når ½ tum. Beskära toppen av trädet, med anläggningen ner till en fot i höjd. Trimma rötterna till 6 inches i längd. Plantera dessa stubbar på samma djup som de växte i grobarhet sängen. Utför detta steg när marken är fuktig, men vänta inte för starten av den regniga säsongen.

7 Skölj teak transplantationer till rotzonen. Fortsätt att hålla trädet regelbundet hydrerad för korrekt rotutveckling. Teak kräver 59 inches vatten per år.

8 Mata varje träd 3 14.1gr. komplett gödselmedel, såsom en 10-10-10 formel, vid plantering. Upprepa detta steg innan regnperioden slutar.

9 Sålla området runt teakträd för att hålla unga plantor från att konkurrera om vatten och näringsämnen. Utför detta steg flitigt tills teakträdet är minst tre år.