De bästa verktygen för att skära arborite

De bästa verktygen för att skära arborite


Arborite är en typ av laminat som används för kök bänkskivor. Av laminat tillgängliga har Arborite en Greenguard-certifiering, eftersom det är en inomhus produkt som är miljövänlig. De bästa verktyg och tips för att skära Arborite är samma tips som skär fast grad, eller tjock, laminat. Träbearbetning tips med metallkanter används ofta.

Karbid Tip Blade

En såg eller kniv med en karbid toppklinga som är bäst för att skära laminatet. Karbiden bladet har en lång livslängd vid skärning laminat. Arborite är tjock och kommer snabbt slits ut andra sågblad. Av alla sågblad, hårdmetall skär snabbt och är säkrare att använda.

Cirkelsåg

En cirkelsåg används bäst för att göra huvuddelen av laminat nedskärningar. En cirkelsåg ger en mycket rakt snitt. Cirkelsågen levereras också med en guide som klämmer på Arborite.

Kontursåg

En sticksåg kan användas för att göra alla snitt Though Arborite men pusslet kan avviker från den skurna linjen. Om du inte är mycket skicklig med en sticksåg, kan snittet vandra och producera ett oberäkneligt linje. Sticksågar används vanligtvis för att avsluta den Arborite snittet när det är mycket nära väggen där cirkelsågen inte kan nå.

laminat Shears

Laminat saxar gjordes specifikt skära laminat används för bänkskivor, skåp och i badet, inklusive Arborite. Saxen inte binda eller chip Arborite. Det finns saxar som bara gör raka snitt och knapra sax som kan klippa vinklar, rullar, cirklar och andra mönster.