Plexiglas Art tekniker

Plexiglas Art tekniker


Plexiglas har fler användningsområden än bara skyddar oss från väder. Ta gamla plexiglas och förvandla det till konst är ett smart sätt att återvinna. Vuxna och barn kan ha roligt att skapa sin egen konst på plexiglas. Några av de tekniker för plexiglas innefattar målning, etsning, grafik och LED-belysning.

omvänd Målning

Omvänd målning är när konstnären målar båda sidor av plexiglas. Ena sidan av plexiglas är målad utan någon särskild form eftersom det fungerar som bakgrunden. Konstnären kommer att använda olika målningstekniker för bakgrunden såsom gallring färgen, repa lacken att få struktur eller skiktning av färgen. Den motsatta sidan av den plexiglas konstnären måla en siffra eller form med detaljer.

printmaking

I stället för gummi eller trä en artist kommer att använda plexiglas för att göra grafik. Anledningen till att använda plexiglas istället beror på kan erhållas mer exakta uppgifter. Med en dremel verktyg eller mattkniv konstnären etsar en konstruktion i plexiglas. Konstnären tar då en färgvals och rullar ett tunt skikt av bläck över konstruktionen. Sedan ett pappersark placeras över design och sedan köra genom en bläck press eller konstnärerna gnuggar den motsatta sidan av pappret ordentligt. Papperet sedan försiktigt lyfts från plexiglas lämnar en utskrift. Plexiglas design kan användas om och om igen för flera utskrifter.

Etsning

Etsning är nästan densamma som med hjälp av plexiglas för grafik utom plexiglas kommer att vara konst. Konstnären etsar en design eller figur i plexiglas med special Dremel verktyg. Det finns ett par saker som kan göras för att pjäsen. Konstnären kan besluta att lämna plexiglas som är eller tillfoga färg på baksidan för att göra det som en omvänd målning.

Led ljus

LED-belysning är en unik teknik för att lägga till plexiglas eftersom det gör konstverk ser ut som en neonskylt. Konstnären etsar igen i ena sidan av plexiglas med Dremel verktyg. Efter etsningen är klar och rensas upp, är pjäsen monterad på en stabil yta. LED-lampor är sedan fäst vid den övre eller nedre delen av plexiglas. När lamporna tänds designen fångar ljuset, vilket gör det glöd.