Roliga judiska aktiviteter för barn

Roliga judiska aktiviteter för barn


Med nästan 4000 år av historia bakom sig, går tillbaka till tiden för den bibliska patriarken Abraham, judendomen lämpar sig för många barnvänliga aktiviteter. Från matlagning - och äta - speciella semester behandlar, att göra papper hantverk, alternativ i överflöd. Beroende på barnets ålder, kan vissa aktiviteter kräva vuxen tillsyn, erbjuder föräldrar och barn, eller äldre och yngre syskon, en chans att fira sin judiska arv tillsammans.

matlagningsaktiviteter

Många judiska helgdagar är markerade med festmåltider. Att challah, den speciella bröd ätit på fredag ​​kväll sabbatsmåltid och vid andra tillfällen, är en rolig aktivitet för gamla och unga att göra tillsammans. Yngre barn kan behöva hjälp att mäta ingredienser, men även de yngsta kan hjälpa knåda degen och dot färdiga bröden med choklad chips eller russin. Barn kan fira Purim, som återberättar historien om Esters bok, genom att hamantaschen, den triangelformade, jam- eller poppy-seed-fyllda bakverk sägs likna Haman hatt. När påsken kommer, kan barnen hjälpa till att få redo för Seder måltid genom att förbereda haroseth, blandningen av äpplen, nötter och vin - eller druvsaft - som påminner celebrants av murbruk Israels slavar används för att göra tegel.

papper hantverk

Flera judiska helgdagar lämpar sig för verksamhet som innebär sax, pasta och papper. Även de yngsta barnen kan göra gratulationskort för Rosh Hashana, det judiska nyåret. Ett sätt att fira Rosh Hashana är att doppa äpplen i honung, en symbol för önskemål för en söt år. Barnen kan göra gratulationskort med stämplar tillverkade av äpplen som har halverats och doppade i affischfärg. För Hanukkah, kan barnen göra dreidel formade papper kedjor, eller tejpa en menora utskärning ett fönster eller glasdörr, lägga till en pappers flamma varje kväll tills menoran är helt "tänd"

utföra aktiviteter

Många judiska helgdagar bygger på bibliska berättelser som lämpar sig för dramatiska rekonstruktioner. Kasta slumpmässiga artiklar i en papperspåse; Barnen måste införliva medföljande delar när de agerar ut tilldelade scener. Om barn får alltför vild, byta till charader. Musikaliskt lutande barn kan lära jullåtar i antingen engelska eller hebreiska och utföra dem som en del av en familj fest. Äldre barn kan spela en låt på ett instrument, till exempel "Hatikvah" den israeliska nationalsången, för att markera Yom Ha'atzmaut Israels självständighetsdag.

Andra aktiviteter

Barn som tycker om att få sina händer smutsiga kan bokstavligen göra det genom att plantera persilja frön ära Tu B'Shevat, en vintersemester som markerar det nya året för träd. Med noggrann betjäning, bör persilja vara redo för att plocka precis i tid för att kunna användas under påsk Seder. Barnen kan göra olika judiska objekt av självhärdande lera eller andra medier för användning i semester firandet: en dreidel för Hanukkah, en Elias kopp eller Miriam kopp för påsk, en honung skål för Rosh Hashana. Barnen kan sträng tillsammans tranbär och popcorn att hänga i hela sukkah - den tillfälliga hydda som påminner om skyddsrum israeliterna som används under sina år vandrade i öknen - under hösten skörden semester i Sukkot.