Orsak till Kondens på insidan husväggar

Orsak till Kondens på insidan husväggar


Den vanligaste orsaken till kondens på dina väggar är fukt inne i ditt hem. Vissa kondens är ofarligt, även normalt. Men överskott kondens kan leda till en mängd problem. Lyckligtvis kan du bli av med överskott kondens på dina väggar och kontrollera fukt i ditt hem.

orsaker

Varm luft innehar mer fukt än kall luft. Således, när varm luft kommer i kontakt med en kall yta, kyler luften snabbt och de överskjutande fukt släpper i form av kondensation. Du ser detta vanligen på fönster, som i allmänhet den kallaste ytan i en isolerad hem. Däremot kan kondens också bildas på väggarna.

problem

Vissa kondens är normalt och ofarligt. Överskott kondens kan dock leda till allvarliga problem. Till exempel kan överskott kondens leda till unkna lukt, peeling eller blåsor färg, ruttnande trä och mögel och mögeltillväxt. Bland dessa är mögel och mögeltillväxt potentiellt farligaste. Mögel och mjöldagg tillväxt kan orsaka allvarliga hälsoproblem, bland annat hud och ögonirritationer och andningsproblem. Gravida kvinnor och personer som redan har lungsjukdomar är särskilt känsliga för dessa problem.

avlägsnande

Ta bort överflödigt kondensat från väggarna med hjälp av en torr handduk. Du kan också köra en avfuktare för att snabbt ta bort fukt från luften. United States Environmental Protection Agency rekommenderar att hålla den relativa fuktigheten i hemmet under 50 procent. Du kan köpa en hygrometer på din lokala järnaffär för att mäta den relativa luftfuktigheten i ditt hem.

Förebyggande

Förutom att köra en avfuktare, kan du styra fukt som leder till kondens genom att öppna fönster, under förutsättning att det inte är fuktigt utanför, under några minuter per dag; kör en frånluftsfläkt i utrymmen med hög luftfuktighet, såsom badrum och kök; och minska fuktgenererande aktiviteter, såsom matlagning, duschning och tvätt. Dessutom överväga att installera ångspärrar bör du bygga nytt eller vill väder renovering. Ångbarriärer går på den varma sidan av väggen, i allmänhet mellan utformningen och inre höljet eller vägg finish, och bör ha en permeabilitet betyget 0,25 eller mindre.