Lista över egyptiska Balsamering Verktyg

Lista över egyptiska Balsamering Verktyg


Balsamering i gamla tider involverade en annan process från moderna förfaranden, men målet var densamma - att bevara kroppen genom särskilda medel för förberedelse och förbereda kroppen för livet efter detta. Balsamering i det gamla Egypten var så framgångsrik, i många fall de mumifierade resterna av de bevarade organ finns i dag.

brons Needle

Kanske en av de mer ohyggliga och ändå intressanta verktyg är den stora hooked nål som används för att ta bort hjärnan från skallen under egyptiska balsamering. Brons Verktyget förs in genom näsborren därefter hjärnan avlägsnas i bitar. I ett försök att återskapa egyptiska balsamering, var detta metoden visade sig vara något svårt, men framgångsrik när hjärnan separerades i mindre bitar. Hjärnan ansågs vara oviktigt för egyptierna och kastades efter avlägsnande.

Obsidian

Blad tillverkade av detta glasliknande vulkaniskt material användes för öppning av kroppen och separering av de organ. Möjligheten finns att obsidian var en rituell material, eller det kan vara att de vassa kanterna var den bäst lämpade för jobbet. Blad av flera storlekar formades för att passa jobbet att avlägsna organ, antingen med stora skäreggar eller krökt för att passa in i håligheten och skärning av de viscerala vävnaderna.

kanoper

Särskilda burkar skapades för att hysa organ som har avlägsnats från kroppen. För att korrekt balsamera eller bevara kroppen, behövde de separeras och torkas på egen hand för att avskräcka röta. Varje uppsättning av organ hade en burk, lungorna, levern, hjärtat och tarmarna. Varje burk huvud representerade de fyra söner Horus, var en egyptisk gud. Organen skulle tvättas i rökelse, myrra och palm vin torkas sedan i natron, ett specialsalt som samlats in från floden Nilen. Hjärtat är det enda organ lämnas intakta innan lagring av organ i burkarna och entombing dem med balsame kroppen.

Natron och balsamering tabell

Dessa enkla material var en nyckelfaktor för en framgångsrik balsamering. Utan att ta bort fukt från kroppen skulle ruttna, vilket gör balsameringsprocessen en katastrof. Den natron samlas in från stora saltavlagringar på sjöar matas av Nilen. Balsameringsbordet används av egyptierna var en mycket stor, anledningen till att tidigare fastställd. I balsamering experiment som utfördes av Ronn Wade och Bob Beir, två forskare som arbetar vid University of Maryland Medical School, var orsaken upptäcktes. Mängden salt eller natron behövs för att omfatta kroppen var så stort, det täckte det stora bordet.