Hur man gör en bärbar tracking enhet

Hur man gör en bärbar tracking enhet


Oavsett om du känner för att vara en smygande spion eller hålla koll på dina barn när de går ombord på det stora okända, kan en bärbar spårningsenhet vara din lösning. Dessa prylar är ofta ganska dyr; men du kan göra din egen spårningsenhet med en mobiltelefon.

Instruktioner

1 Köp en kompakt GSM-telefon som har tystnad och auto-svar funktioner. En extern antenn är en bonus för bättre signalmottagning.

2 Öppna batterifacket på telefonen. Ta bort batteriet. Leta efter IMEI-nummer och skriva ner det. Vissa telefoner med LCD-skärmar kommer att visa IMEI-numret när ratten koden * # 06 #. Om du fortfarande har problem, kontakta din telefonförsäljare.

3 Inköp telefon för telefonen. Detta kan vara ganska billigt, men hitta något som ger dig en stor roaming täckningsområde och tillförlitliga anslutningar. Anteckna det nya numret. Håll detta nummer med ditt IMEI-nummer.

4 Slå på autosvar och tystnad funktioner. Stäng av eventuella vibrationer och ljuseffekter. Använd telefonens handbok för att lära sig att hålla telefonen helt tyst. Aktivera knapplås och linda alla lampor och nycklar med svart eltejp.

5 Placera mobiltelefonen med den person eller sak som du vill spåra. Detta kan vara din bil eller ryggsäcken din litet barn. Om du planerar att använda enheten i en bil som stöld verktyg, ett bra ställe att montera den är undersidan av förarsätet.

6 Testa telefon vände följaren. Har en vän i ett annat rum samtal medan telefonen enheten är i närheten. Ringer du enheten från en annan telefon. Om enheten fungerar, bör du kunna höra personen talar. De bör ha någon indikation på att du ringde.

7 Kontakta polisen och mobiloperatör för att hitta ett förlorat barn eller stulen bil. Informera dem om spårningsenhet och ge dem IMEI och telefonnummer. De kommer att använda informationen för att lokalisera enheten med Global System for Mobile Communications torn. Genom att ringa enheten kommer du eller polisen har den extra fördelen av att höra vad som sägs i den andra änden, vilket ger bättre kunskap om situationen.