Felsökning en Yamaha V-Star 650 Coil Tändning

Felsökning en Yamaha V-Star 650 Coil Tändning


Att veta om en dålig tändspole på en Yamaha V-Star 650 motorcykel kan hindra dig från att fastna hemifrån. Om du upplever uppstartsproblem, överväga att testa cykelns tändspolen. Inuti enheten hölje, två spolar av tråd öka spänningen från batteriet så att motorcykelns motorn startar. Båda spolarna måste kunna för att begränsa flödet av elektricitet genom dem att fungera korrekt. Med andra ord måste deras motstånd vara ett specifikt värde.

Instruktioner

1 Slå på den digitala multimetern sedan ändra mätningen ratten till den lägsta intervallet motstånd inställning. Motståndet mäts i ohm som utsetts av kapital grekiska bokstaven omega. Den lägsta inställningen betecknas med en "200", vilket innebär multimetern mäter i 0 till 200 ohm intervall.

2 Koppla kabeln som ansluter tändspolen till tändstiften. Koppla tändspolen från den svarta kabelstammen av motorcykeln. Det kommer att finnas två terminaler på tändspolen. En är antingen röda eller svarta och den andra är orange eller grått.

3 Anslut den röda (positiva) ledningen multimetern till den röda (svart) terminalen på tändspolen. Anslut svart (positiv) ledning av multimetern till orange (grå) terminal av tändspolen. Avläsningen på skärmen hos multimetern är för den primära spolen och bör ligga mellan 3,8 och 4,6 ohm. Om motståndet inte faller inom detta intervall, byta ut hela tändspolen. Koppla Multimetern kablarna från tändspolen.

4 Anslut den röda kabeln från multimeter till tändkabeln av tändspolen. Anslut den svarta multikabeln till den röda (svart) terminalen på tändspolen. Detta upplägg är för sekundär spole mätning.

5 Slå mätningen ratten på multimetern till "20k" ohm inställning som står för 20 kilo-ohm eller 20 tusen ohm. Multimetern läser nu motstånd i 0 till 20.000 ohm intervall. Sekundärspolen resistans skall vara i området av 10,1 och 15,1 kilo-ohm eller den är defekt.