Storbritanniens bästa teatrar

Storbritanniens bästa teatrar

Introduktion

Storbritannien är full av fascinerande teatrar, hem till en mängd olika projekt som tillgodoser de behov och intressen barn, ungdomar, vuxna, älskare av klassiker och fans av den nya eller avant garde. Det finns ett antal teatrar i Storbritannien som kan lyftas fram, eftersom de är viktiga centra i samhället, eftersom de erbjuder oändliga möjligheter för människor att arbeta eller bli inblandad i konsten, eftersom de är prisvärda eller för att de är innovativa och framåt tänkande. Vare sig du letar efter de bästa teatrarna Storbritannien över hela landet eller söker efter ultimata teaterupplevelse i London, följande platser håller nyckeln.

Cardiff Millennium Centre

En brittiska National turnerande grupp, foto- och konstutställningslokaler, ett utmärkt pedagogiskt program och en omfattande repertoaren omfattar opera, dans, drama, komedi och musikteater, göra Cardiff Millennium Centre ett spektakulärt nav av innovativa konst och prestanda. Centret är inrymt i en vacker arkitektonisk struktur i hjärtat av Cardiff Bay. Huvud teater, Donald Gordon Theatre, är hem till några av de bästa internationella opera och balett i Storbritannien. Weston Studio, som är ett mindre utrymme än stora salen, lockar tusentals teater älskare varje månad, särskilt när centrum drar ut alla hållplatser som erbjuder gratis musik händelser i galleriet entrén.

Edinburgh Fringe Theatre

Edinburgh Fringe Theatre är absolut en av de bästa ställena att ta barnen till när du besöker denna pulserande skotska staden. Det är hem till "Family Friendly" teater och konst program som ser till att det alltid finns gott för barn i alla åldrar att titta på och delta i, året runt. Edinburgh Fringe har också en "Vänner", som uppmuntrar teater besökare att registrera sig som teater medlemmar och bli berättigade till ett brett utbud av rabatter och teater erbjudanden från teaterns organisation varje vecka.

Royal Exchange Theatre i Manchester

En av de bästa sakerna med teater på The Royal Exchange Theatre i Manchester är att auditoriet är i runda. Teater layout av denna moderna teater bidrar till att framkalla en mer intim respons från publiken och många människor tillbaka gång på gång till denna brittiska teater utrymme särskilt för atmosfären de möter. Royal Exchange är också en stor förespråkare för ny skriva för scenen. Det är en av de bästa brittiska teatrar för att främja nya arbete och nya skribenter som funderar på att sätta sin prägel på den brittiska playwrighting scenen. Gör en helkväll av ditt besök på The Royal Exchange och boka ett bord i lokalen är mycket populär restaurang.

Royal Shakespeare Theatre i Stratford-Upon-Avon

Liksom en resa till teatern, ett besök på The Royal Shakespeare Theatre (hem till The Royal Shakespeare Company) i Stratford-Upon-Avon är ett steg tillbaka i tiden och en fascinerande utfärd genom Storbritanniens teaterhistoria. Inbyggd som ett erkännande av den konstnärliga arvet av William Shakespeare (kanske mest kända brittiska dramatiker någonsin), The Royal Shakespeare Theatre konstruerad i Stratford-Upon-Avon, Shakespeares födelseort, för att frossa i pjäserna skrev han och de skriven av hans samtida. Efter att ha avnjutit en prestanda i denna teater, dra nytta av den fantastiska bar och den underbara utsikten över floden Avon från teaterns restaurang.

Lyric Theatre i Belfast

Lyric Theatre i Belfast är hem för ett brett utbud av teater klassiker och ny skrift. Det lägger en viktig fokus på att göra teater tillgänglig för alla via program och erbjuder såsom dess två för en student onsdagar affär. Backstage turer på The Lyric ger en fantastisk inblick i de dagliga sysslorna och grundläggande strukturerna i ett upptagen, som arbetar teater i 21-talet och det är ett utmärkt pedagogiskt aktivitet att göra med dina barn under helgen eller en kväll efter skolan. The Lyric är också en vinnare av ett brett utbud av Arts Awards, inklusive Royal Institute of British Architects (RIBA), tack vare sin fortsatta uppmärksamhet på både detaljer och kvalitet på en daglig basis.

Bristol Old Vic

"Ferment" är namnet på artisten utvecklingsavdelning i Bristol Old Vic, där chefer, författare, dansare, musiker, poeter, dock, levande konstnärer och mer är samlade för att inspirera och skapa nya teater möjligheter för teater i morgon. Ägnas åt främjande av ny teater skrivna av unga författare, är The Bristol Old Vic en inspirerande plats att besöka. Energi och passion sipprar ut från varje hörn och publik regelbundet underhöll med intressanta idéer och banbrytande föreställningar ges av konstnärerna i morgon.

Teater upplevelser i London

Bortsett från den fantastiska shoppingupplevelse att denna stad ger de flesta människor besöker London för sin konst och kultur. Londons teatrar är några av de mest intressanta teater platser i världen, både för sin arkitektoniska prakt och konstnärliga kompetensen. Följande lista är en del av Londons teaterscenen, som omfattar allt från eleganta till tunnelbanan. När vi letar efter de bästa i Storbritannien teatrar, är London en stad svårt att matcha.

Kungliga Operan

Det enda stället att besöka om du verkligen vill känna sig nöjd med en opera fix i London är Kungliga Operan. Den arkitektoniskt mästerverk av byggnaden är oslagbart, akustiken är oförglömlig, föreställningarna är några av de bästa i hela världen och repetoire är stora. Det finns inget som Kungliga Operan inte kan erbjuda när det gäller sådana som sopraner och Madame fjärilar.

Sadlers Wells Theatre

Den Sadlers Wells Theatre är, utan tvekan, en plats att besöka för balett. Oavsett om du är intresserad av att titta på klassiska representationer av Tjajkovskijs "Svansjön" till exempel, eller de moderna återgivningar av Matthew Bourne "Nötknäpparen" Sadlers Wells vet hur man ska leva upp till dina förväntningar när det gäller balettskor och pas de bourrées .

Nationalteatern

Om du letar efter en prisvärd teaterupplevelse i London, utan att förlora på kvalitet, har Nationalteatern den exakta typ av program du letar efter. Den Travelex Seasons erbjuder biljetter till en ren £ 12 (priser delas i juni 2012). Säsongen pågår året runt och de olika föreställningar som finns innebär att du kommer att kunna mixa och matcha din bioupplevelse glatt mellan onekligen välskrivna klassiker och innovativa, icke-konventionella moderna presentationer.

Menier Chocolate Factory

Menier Chocolate Factory öppnade sina dörrar som en teaterföreställning och replokal 2004. Det är barnet av alla teatrar på London teaterscen och, tack vare det faktum att byggnaden byggdes redan 1870 för att hysa en chokladfabrik, den plats kan också göra anspråk på en särskilt unik charm som bara kan komma från en sådan konstig historia. Ny skrift, moderna klassiker och populära musikaler (även om utrymmet är mycket liten och auditoriet en intim en) utgör den allmänna konstnärliga kalender på The Menier. Bli en sponsor och slog massorna till de bästa biljetterna erbjuds varje gång också.

The Old Red Lion Theatre London

Vill du se några tunnelbana, frans teater på smutsiga gatorna i London Town? Bege dig till Old Red Lion Theatre i Islington. Det är den plats där morgondagens stjärnor föds och ett underbart exempel på den typiska London Pub teatern. Beställa en pint och få odlas!