Hur man håller och Breed en zebra och en Leopard Danio

Hur man håller och Breed en zebra och en Leopard Danio


Ursprung från de kallare vatten i Indien, är danio ett litet akvarium vänlig fisk som är lätt att hålla och ras eftersom det inte är noga med belysning eller temperatur, även om det behöver rent vatten med en nypa salt och dukar till övergödning och sammet sjukdom. Leoparden och zebra danios (den senare är mer allmänt känd som zebrafisk) finns två typer av samma art, så det finns mycket likheter i hur de vårdas och uppvuxen.

Instruktioner

1 Mata din zebra och leopard Danio vanliga flingor från en djuraffär, liksom Tubifex maskar, men var försiktig med övergödning. Dessa fiskar är särskilt känsliga för dåliga vattenförhållanden, som lätt kan orsakas av alltför mycket ruttnande fisk mat. Det är bättre att mata dem några flingor åt gången, sedan lägga till mer när de har avslutat den första omgången.

2 Se till att det område där akvariet ligger kvar vid rumstemperatur, vilket innebär att du inte behöver en dränkbar värmare för att hålla tanken varm. Danios frodas i vattnet mellan 22,2 och 27,8 grader Celsius, och de behöver ett akvarium på 10 liter eller mer för att frodas. När du lägger till rent vatten, tillsätt en nypa akvarium salt, vilket minskar mängden av patogener i vattnet.

3 Deal hänsynslöst med ett misstänkt utbrott av sammet sjukdom, som orsakas av parasiten Oodinium, och som kan döda alla dina fiskar i ett par dagar. Tyvärr danios är särskilt känsliga för sammet sjukdom. Symptomen inkluderar vad som verkar vara en fin guldstoft på fiskens fjäll. Det kommer att klämma sina fenor tillsammans och skaver mot stenar för att få bort parasiten. Omedelbart höja vattentemperaturen, minska mängden ljus runt tanken och behandla vattnet med kopparsulfat i cirka 10 dagar.

4 Separera några av dina vuxna danios i en grund avel tank och tillstånd dem med artemia att förbereda dem för lek. Höj vattentemperaturen, tillsätt mer levande växter och göra svarta kulor på botten av tanken; dessa kommer att vara användbara som 'fällor' 'för äggen så att föräldrarna inte äta dem. När vuxna har gett upphov till (de kan producera så många som 500 ägg), ta bort dem från tanken och rengöra den från förfall och kulor. Ynglen bör kläcks efter två dagar.

5 Flytta ynglen till en större tank efter att de har matats mikroskopiska levande organismer för ett par dagar. Mata dem barn artemia och pulveriserat ägg för att främja tillväxt. Den äventyrlige kan korsa leopard och zebra danios; ynglen sker vanligtvis efter zebra förälder eftersom leoparden är en fläckig färg morph av zebra, som orsakas av ett pigment mutation.