Hur du gör din egen skoltiden

Hur du gör din egen skoltiden


Utarbeta en tidsplan för din egen skola kan verka överväldigande i början, men att bryta ner det i steg gör det lättare. Oavsett om du kommer att Hemundervisning eller arbeta med en liten grupp av studenter, beslutar hur stel din tidsplan är kommer att vara viktigt. Om du vill ha vetenskap varje dag från 11:00 till middagstid, schemalägga det så. Ett annat tillvägagångssätt är att skriva "Morning - engelska och matematik", vilket kan innebära tre timmar engelska och en timme av matematik om eleverna fastna i att arbeta på ett projekt.

Instruktioner

1 Granska hemundervisning reglerna i ditt tillstånd och studera de rekommendationer som de gör när det gäller schemaläggning. De olika avdelningar för utbildning har erfarenhet med människor som vill göra sina egna skol tidtabeller, så det är en bra idé att överväga deras råd.

2 samråda med andra föräldrar och lärare om hur de gör sina egna skol tidtabeller. Få några råd från personer som har erfarenhet i den här frågan kan rädda dig från att göra tidsplanering misstag som du senare kommer att behöva korrigera.

3 Involvera dina barn eller elever i tidtabellsprocessen. Det är en god investering i tid för att ta reda på när barnen vill göra specifika ämnen. Lyssna på vad de säger och märker hur de börjar ta ansvar för tidtabellen. De kommer att arbeta hårdare som följd. Du kan även överväga att enskilda tidtabeller för studenter.

4 Bestäm hur länge en uppmärksam ditt barn har. Grundnivå eleverna kan koncentrera sig i en halvtimme. Äldre elever ska kunna arbeta på ett projekt för en timme eller mer åt gången. Planera därefter.

5 Alternativa enkla patienter med svårare sådana. Efter en timmes engelska, kan idrott vara ett bra ämne att schemalägga nästa. Då eleverna kan komma tillbaka till en timmes biologi.

6 Schema raster. I en flexibel situation är det lätt att gå från ett ämne till ett annat eller att fastna i vad som händer. Barn, särskilt unga, behöver komma bort från böckerna på en regelbunden basis, även om det är bara för fem eller 10 minuter åt gången.

7 Utforma en tidsplan eller hämta en från Internet och fyll i de ämnen i olika färger. Visa din tidsplan på en framträdande plats, där studenterna lätt kan hänvisa till det.

8 Testa din tidsplan och se hur väl det fungerar. Om det efter en vecka eller två, du tidtabellen det inte gör vad du vill, ändra det. Håll tweaking tidtabellen tills du hittar en som är en bra matchning med din skola.