Varför citronträd förlorar sina löv plötsligt?

Varför citronträd förlorar sina löv plötsligt?


Citronträd används ofta som landskaps träd i varma klimat. Husägare eller landscapers kan lida nöd om trädet karaktäristiska mörka och glänsande bladverk börjar falla av. Några blad droppe är normalt för citrus under hela året, och graden av drop kommer att öka i slutet av vintern eller tidigt på våren som nya blad uppstår. Tung, plötsligt blad droppe kan vara alarmerande, och du kan behöva justera vissa aspekter av trädet vård.

Felaktig vattning eller Dränering

Citronträd kan drabbas av en plötslig blad droppe av de får för mycket eller för lite vatten. I allmänhet, citrus kräver djupa vattning på veckobasis under heta sommardagar och ungefär en gång per månad under vintern. Jorden bör fuktas till ett djup av ca 12 inches. Root skador, vattenskador och klövspalts kan resultera i blad droppe. Se till att dräneringen är tillräckliga eller minska vattningarna. Träd som planteras för djupt är särskilt utsatta för dessa rotröta problem.

svår Freeze

En allvarlig frysa kommer att tvinga ett citronträd att sprida sina blad och frukt. Undvik beskärning några till synes döda grenar tills våren tillväxt framträder. I värsta fall kan en hela trädet dör tillbaka. Lyckligtvis en ny topp växer ofta från snittet stammen. Container odlade citronträd är mer mottagliga för kalla skada och bör flyttas till en skyddad plats om kallt väder förväntas.

Övergödning eller Salt Burn

Salt bränna eller övergödning kan orsaka plötslig blad droppe. Felaktig användning av gödningsmedel kan orsaka bladspetsen eller marginella brännskador, följt av blad droppe. Natrium kan ackumuleras naturligt under en period av tid, särskilt om trädet är bevattnas med hög natrium vatten. Mildra gödningsmedel eller salt genom urlakning ut med tung, grundlig vattning.

Citrus mesophyll Minimera

Även grapefrukt träd är mest mottagliga för citrus mesophyll kollaps, kan alla citrus påverkas. Kollaps sker som ett resultat av unseasonable väderförändringar. Till exempel, under medeltemperaturen i början av hösten, följt av en period av över genomsnittet höga temperaturer kan betona trädet när den går in och lämnar en vinter långsam tillväxtperiod. På en drabbad träd, kommer blad och frukt torka och släppa medan stjälkar förbli grön. Att ta hand om en drabbad träd, ta bort alla fallfrukt för att förhindra spridning av sjukdomar, fortsätter att vattna citron träd med sin regelbundna vinter vattning schema och vänta tills trädet har bläddrade i följande våren för att avlägsna eventuella avlövade grenar.

Individuell Limb dieback

Om förlusten blad är begränsad till ett område eller delen av ett citronträd, får nivå vara resultatet av en svampinfektion. Diagnostisera sotig formen genom placering av en svart svamp under skalade bark. Citron är också mer känsliga än andra citrusfrukter till svamp trä ruttnar som Antrodia, coniphora och Nodulisporium. För en svampinfektion, ta bort infekterade trä minst 12 inches under synligt sjuka delen av grenen och sterilisera beskärning verktyg mellan varje skär.

Citronträd i containrar

Utöver de faktorer som orsakar blad droppe i citronträd i landskapet, kan container odlade citronträd bli root-bundna och lider av kvist skogsskador och blad droppe. För att korrigera detta, måttligt beskära upp för att uppnå en rot-canopy balans eller plantera citron i en större behållare.