Den verkliga effekten av julen miljö

Den verkliga effekten av julen miljö

Vi kan alla beträda mer lätt på jorden här julen genom att äta, dricka och ge gåvor med måtta, och genom att ge gåvor med en låg miljökostnader, såsom kuponger för tjänster, biljetter till underhållning, medlemskap till gym, museer eller idrottsföreningar, och donationer till välgörande ändamål.

- Don Henry, verkställande direktör för den australiska Conservation Foundation.

he carbon footprint of Christmas-time equates to 5.5 percent of the UK's annual carbon dioxide emissions. T han koldioxidavtryck jul-tid motsvarar 5,5 procent av Storbritanniens årliga utsläpp av koldioxid. För en dag, är detta en rejäl pris för planeten att betala. Du som individ, i genomsnitt kommer att producera 650kg av koldioxidutsläppen per person. Detta är knappt hälften av en genomsnittlig brittiska hushållens el relaterade utsläpp under loppet av ett år, enligt ElectricityInfo.org Carbon Calculator. Julen är en tid för överskott i mångas ögon, men nivån av avfall kan avsevärt påverkar miljön.

Varför skulle julen påverkar miljön?

Den verkliga effekten av julen miljö

Att ha en grön jul

Om du vill njuta av julen utan skuld om ödet för planeten, är det ganska lätt att minska avfall utan frigöra massor av CO2 i atmosfären. Det mest uppenbara sättet du kan hjälpa är att återvinna allt du kan. Bergen i burkar och flaskor från dagar overindulgence, de rikliga kort och röran av omslagspapper alla behöver inte vara bortkastade.

Att äta dina matrester är en annan mycket enkel försiktighetsåtgärd att ta. Gör Turkiet smörgåsar på annandag jul, och försöka att inte gå alltför överbord med din spridning.

Att köpa LED julljus är också oerhört hjälpsamma - inte bara de håller längre, de förbrukar också betydligt mindre energi. Stänga av dem på natten också, uppskattar ingen lyser när de sover!

Se till att du köper en levande träd. Sprider nålar kanske inte vara perfekt, men träden är en hållbar resurs. Du kan ha trädet flisas och förvandlas till trädgården kompost, eller till och med åter växt den och använda den igen nästa år!

Det finns många aspekter av julen som har en inverkan på vår planet. En av de mest uppenbara är den rikliga belysningen putsade runt hem över hela landet, och ibland kvar på natten. Tillkomsten av LED-belysning har dramatiskt minskat detta belopp (minska utsläppen med 95 procent jämfört med traditionell belysning), men det finns fortfarande många slösaktiga dekorationer sätts upp runt om i landet. Drygt en tredjedel av den genomsnittliga personens utsläpp kommer från belysning displayer.

De varor du köper också medför en hög miljö prislapp. Tillverkning, förpackning och distribution av presenter du köper står för nästan hälften av dina personliga utsläpp under julhelgen. Plastförpackningar från själva produkterna uppgår till 125.000 ton avfall till deponi, vilket motsvarar mer än en miljon John Prescott. Av alla de goda vanligen köpt, elektriska apparater är det värsta för planeten enligt Industrial Design Consultancy.

Den utbredda användningen av konstgjorda julgranar kunde vid första verkar vara en grön lösning. I stället för att utrota ett riktigt träd för en enda användning, kan PVC-träd pågå under flera år. Men som Vanessa Pine - chef för Carbon Trust footprints lag - påpekar, "Ja, du kan återanvända dem, men du måste återanvända den för tio jular för att det ska vara bättre än en riktig julgran." De hamna på deponier, och även producera utsläppen i sin produktion. Problemet är att efter att ha använt, förvaras och drog ut för successiva jular, de är ofta kastas bort långt innan det tionde året. Forskning från 2006 visade att sex miljoner träd (tillräckligt för att sträcka från London till Nordpolen) skulle brännas eller dumpas på deponi det året.

Julkort och omslagspapper bidrar också till frågan. Du kan presentpapper ön Jersey med mängden omslagspapper kastas bort varje jul. När det gäller kort, det uppskattas att varje man, kvinna och barn i Storbritannien kunde kasta bort upp till 17 kort, vilket gör upp till en miljard bortkastade kort under julen. Om du som dessa kort ut början till slut, skulle de lindas runt planeten fem gånger.

Forskare från University of Manchester beräknat koldioxidavtryck en enda julbord att vara runt 20 kg. Detta innebär att landet som helhet kommer att producera cirka 51.000 ton CO2-utsläpp från mat ensam. Studiens huvudforskare, professor Adisa Azapagic, förklarade att "livsmedelsproduktion och förädling är ansvariga för tre fjärdedelar av den totala klimatpåverkan, med den största andelen - 60 procent -. Är relaterad till livscykel turkey" Plus, bortkastad mat hamnar i en deponi och när den bryts producerar metan, en mer potent växthusgas än koldioxid på kort sikt.

Är skadan betydande?

Den verkliga effekten av julen miljö


Problemet med utsläpp av koldioxid som ett mått på skador på miljön är att de är svåra att förstå i allmänna termer. Till exempel ger en sex fot lång konstgjord julgran 40kg av utsläpp om det kastas på en deponi, och en jämförbar riktigt träd skapar bara 3.5k utsläpp om det flisas eller förbrännas. Skillnaden mellan de två visar att riktiga träd är mycket mer miljövänliga, men det kan vara svårt att förstå i sitt sammanhang.

Det bästa sättet att förstå den verkliga omfattningen av de miljöskador är att placera den i samband med något som att köra. Använda en konstgjord träd motsvarar att köra en medelstor bil 120 miles. Detta kanske inte verkar som en hel del, men när man betänker att varje hushåll i landet är i huvudsak gör detta meningslösa resa det monteras upp exponentiellt. Under 2009 Tesco enbart rapporterades vara på väg att sälja 300.000 konstgjorda träd.

Det är uppenbart att de miljöskador som orsakas av julen är betydande, men visst överskott är att vänta. Även om det är viktigt att ta hand om planeten, finns det ingen anledning din julfirande behöva lida. Vidtar åtgärder för att minska effekterna av julen på jorden kan du hålla traditionen vid liv utan att skapa onödigt avfall.