Hur Cut & Make Hooded Cloaks

Hur Cut & Make Hooded Cloaks


En huva mantel är en flödande och dramatisk klädesplagg som består av en drapering våg av tyg som omger dig med en lös, rundad huv för att täcka huvudet. Du kan göra en kappa i en mängd olika tyger; till exempel använda damast för en vinter yttre mantel eller gossamer för en ljus, våren tillbehör.

Instruktioner

1 Rita en rektangel 16 inches tall och 12 inches bred.

2 Klipp ut rektangeln, men avrunda det övre högra hörnet av formen genom att skära bort en liten triangel ca ½ tum stor.

3 Rita formen på kappa tyg två gånger och på fodertyg två gånger. Klipp ut dem.

4 Klipp ut en 55 1/2-tums cirkel från huven tyg och en annan från fodertyg.

5 Klipp ut en 7 1/2-tums cirkel från centrum av både stora cirklar. De stora cirklar ska se ut Os när du klipper ut de mindre cirklar.

6 Gör en lång rak snitt från den yttre kanten av cirklarna till den inre cirkeln.

1 Lägg de två huva tygstyckena ovanpå varandra så att höger sida står inför. Gör samma sak med fodertyg. De rundade hörnen ska vara på topp, höger sida.

2 Sy tyget tillsammans längs de övre och högra kanterna, efter de krökta hörn medan du syr. Sy foderdelarna på samma sätt.

3 Vrid fodret så den högra sidan av materialet är vänd ut och glida den i tyget huven. De högra sidan av fodret och tyget ska röra.

4 Sy huvarna tillsammans längs den vänstra vertikala kanten. Vrid tygerna ut rätsidan så fodret är på undersidan av huven och tyget är på toppen.

5 Sprid tyget cirkeln så rätsidan vänd uppåt. Placera fodret cirkel, med rätsidan nedåt, ovanpå tyget. Rada upp kanterna på cirklarna.

6 Sy fodret och tyget tillsammans längs den yttre runt kanten och båda sidor av den långa raka snitt. Sy inte den inre cirkeln sluten. Dra mantel in och ut så rätt sidor av materialet ansikte ut.

7 Lappa botten öppna kanten av huven med den övre öppna kanten av manteln med en tum och nåla ihop dem. Ordna tyget av huven och manteln på ena sidan och fodret av huven och mantel på den andra. Sy tygerna tillsammans över den överlappade delen att ansluta sig till huven och manteln.

8 Applicera en bred trim för att täcka kanterna där huven och kappan gå; sy den på plats. Placera trim på utsidan och insidan av manteln för att täcka hela gå av mantel och huva.

9 Sy ett spänne på de raka kanterna hos manteln 3 inches under gå av huven och manteln.