Hur du ändrar en Växel Bak Cable

Hur du ändrar en Växel Bak Cable


En cykel växeln är en kabel-manövrerad mekanism som flyttar drivkedjan från ett kugghjul till en annan. Vissa anpassade cyklar har två växelförare - en på framsidan och en på baksidan. Liksom framväxeln är bakväxeln försedd med en kabel, som förbinder växeln till växelspaken på framsidan av cykeln. Växeln kabel ska bytas ut en gång per år, säger Todd Downs i "Cykel underhåll och reparation för väg och mountainbikes."

Instruktioner

1 Placera cykeln i cykelmonteringsstativet, eller luta den mot en stabil yta. Cykeln måste vara stabil medan du arbetar på bakväxeln.

2 Använd reglage på styret till skift cykeln i sin största växel kombination. Detta kommer att placera kedjan i den minsta, yttersta bakre kugge och största, yttersta främre kedjan ring.

3 Använd en 5 mm insexnyckel för att lossa kabel nypa bolt på undersidan av bakväxeln. Kabeln kommer omedelbart gå slack.

4 Skär kabeländen krusning från spetsen av kabeln med kabelsaxar. (Ett slutcrimp håller en kabelände fransar, men måste tas bort för att dra kabeln tillbaka genom växeln.)

5 Dra kabeln fri från bakväxeln.

6 Kläm växelspaken sitter på höger sida av styret. Detta kommer att utsätta kabelhuvudet. Ta kabelhuvudet och dra kabeln fri från cykeln.

1 Sätt i en ny kabel genom samma spår i växel kropp som den gamla kabeln fram. Tryck in den hela vägen tills kabeln huvudet sitter inuti växel kroppen.

2 Dra ledningen längs undersidan av cykeln, så att den följer samma väg som den gamla kabeln. Kabeln kommer att passera genom kabeln-guide, halvvägs längs undersidan av cykelramen, och genom kabelhuset på baksidan av växeln.

3 Leta reda på justerskruven på baksidan av växeln. Justerings fat används för att justera kabelspänningen. Vrid pipan hela vägen in mot kroppen hos växelföraren, sedan tillbaka den ut två hela varv.

4 Ta änden av kabeln med nål tång, och dra vajern. Med den andra handen, använd 5 mm insexnyckel för att dra åt klämbulten på undersidan av växelföraren på kabeln.

5 Använd växel på höger sida av styret att flytta kedjan till nästa kugge över. Om kedjan inte flytta, ge pipan justerings 1/2 varv i riktning av cykeln, och försök att flytta igen. Fortsätt att vrida pipan på detta sätt tills kedjan svarar skarpt till skiftet. Detta indikerar rätt kabel spänning.

6 Skär änden av kabeln ungefär en tum från slutet av klämbulten med hjälp av kabelsaxar. Montera en kabelände krusning på änden av kabeln och använd nåltång att mosa den på plats.