Hur man handskas med en högdragna fru

Hur man handskas med en högdragna fru


Äktenskapliga argument är ofta om kontroll över sådana ämnen som ekonomi, föräldraskap val, karriärmöjligheter och relationer med släkt. Om du är en man vars äktenskap känns som en ständig kamp om vem som gör vad, är det möjligt att din fru har kontrollfrågor. Att hjälpa till att lugna sin ångest med fokus på vad du kan kontrollera är din bästa insats för äktenskaplig fred.

Instruktioner

1 Hitta ett sätt att kommunicera med din fru att du är på samma sida, till exempel genom att ge fysisk komfort, ger känslomässigt stöd, erbjuder beröm och ta på sig ytterligare ansvar. Den personlighetstyp som syftar till att kontrollera andra är ofta i hemlighet ensam och i behov av validering, trots det yttre utseendet av framgång. Din fru ångest kan komma från hennes tvivel om att hon är tillräckligt riktigt bra. Genom att bygga stöd i relationen, kan du hjälpa din fru att lita på att hon kan vara hennes riktiga själv med dig.

2 Sätta gränser med vilka ni båda är villiga att leva. Om du behöver driftstopp med vänner en gång i veckan, vara beredd att förhandla om den positionen. Om din fru vill sätta upp mål för pensionssparande, göra en budget och låt henne vet vad du är (och inte) är villiga att ge upp. Ju bättre du blir som ett par om att upprätthålla sunda gränser, desto närmare kommer du att känna varandra.

3 Hitta utlopp för spänning. Verkligheten är att din fru är en perfektionist och det kommer alltid att finnas en viss friktion i ditt äktenskap. Genom att söka butiker - i vänskap med andra par och i aktiviteter och fritidsintressen du kan göra tillsammans - en del av denna spänning kan kanaliseras till vägar för produktiv, kreativ engagemang.

4 Kommunicera dina behov på ett tydligt, konsekvent och specifikt sätt. Om din fru leds av hennes osäkerhet för att försöka kontrollera sin omgivning (inklusive dig), sedan försöka att undvika problemet eller blidka hennes krav kommer bara att göra problemet värre. Istället behöver du för att matcha sin energi utan att låta situationen trappas upp till konflikt. Genom att kommunicera tydligt vad du behöver och vill ha från henne, hjälper du din fru att känna att hon har en jämställd partner i relationen.