Hur man gör Rivet Lampwork Pärlor

Hur man gör Rivet Lampwork Pärlor


Lampwork pärlor är små, handgjorda konstverk. Många lampwork pärlor är mycket skulptural. Du kan öka skönheten i lampwork pärlor och göra dina lampwork glaspärlor mer hållbara genom nitning pärlorna med hjälp av sterling silver diskar och slangar. Tube nitning lampwork pärlor ge dina lampwork glaspärlor ett nytt utseende som kommer att öka värdet på din hand-monterade smycken.

Instruktioner

1 Skissa designen för din nit lampwork glaspärla.

2 Köp eller göra en lampwork pärla med plana sidor. Sidorna måste vara plan nog så att kan sitta tätt mot varje sida av vulsten en sterlingsilver disk.

3 Köp eller göra två identiska sterling silver runda skivor. Storleken på skivan beror på storleken av den lampwork bead men skivorna måste vara mindre än diametern på den lampwork bead du planerar att niten. Storleken på sterling silver skivorna kommer att förändra utseendet på nitade pärla. En mycket liten skiva avslutar lampwork pärla och accentuerar lampwork. En stor skiva accentuerar silver och gör pärla ser ut det primära elementet är sterling snarare än glas. De flesta smycken försörjnings hus säljer premade skivor i olika storlekar, men du kan använda ett smycke såg eller en skiva fräs för att skära skivorna till den storlek du behöver.

4 Mät diametern på din lampwork glaspärlor. Inköp eller göra en sterling silver rör med en diameter som är 1 mm mindre än diametern hos hålet i lampwork glaspärla. Testa röret för att vara säker på att slangen passar väl in pärlan hålet.

5 Förbered att skära silver röret så att den är 2 mm längre än bredden av glaspärla. Mät röret och markera röret där du planerar att skära med en markör eller skrivare. Testa röret innan du klipper. Skjut in röret i pärlan och kontrollera att vara säker på att det är 1 mm av röret på varje sida av vulsten. Kapa röret med ett smycke såg. Använd ett rör skär jigg för att skära röret lättare, mer exakt och jämnare.

6 fil till kanterna av sterling silver diskar och röret för att ta bort märken från att skära. Använd 220-grit våt / torr sandpapper för att ta bort verktygsmärken orsakade under tillverkning eller transport.

7 Mata silver röret genom pärlan. Placera en silver skiva som på vardera sidan av lampwork pärla för att skapa en smörgås. Placera smörgås på stålblocket.

8 Hit röret med bollen-Peen änden av kulhammare att blossa röret. Vända vulsten över och blossa den andra sidan av röret. Upprepa tills båda sidor av röret är utsvängda till den grad att röret håller de sterling silver skivorna på plats. Var försiktig och vara säker på att träffa röret så att du inte bryter lampwork glas.

9 Använd ett viktat rawhide eller plastklubba eller den platta sidan av kulhammare att hamra den utsvängda röret tills det är i jämnhöjd med silver disk. Återigen, vara försiktig med glaset.

10 Använd 400-grit våt / torr sandpapper för att ta bort verktygsmärken orsakade under nitning. Växla till 600 grit, 800-grit och 1200-grit tills silver är polerad.