Hur man tillbaka Tomgångsskiva på en Ford Focus

Hur man tillbaka Tomgångsskiva på en Ford Focus


Löphjulet på Ford Focus är utformad för att underlätta dirigering av din serpentin drivrem. För bandet att göra sitt jobb och överföra vridmomentet från remskivan till tillbehören motor måste dras på ett visst sätt, löphjulet hjälper helt enkelt i routingvägen. Om du hittar remskivan är skadad eller har en dålig hållning, måste du byta ut den omedelbart. Att ignorera en dålig löphjulet kan leda till en kärvande styrrulle, som sedan för med sig en bruten bälte och en strandsatta Focus.

Instruktioner

1 Lyft motorhuven och lokalisera remspännaren. Spännaren är en arm med en remskiva i slutet av det, som håller spänningen på ormliknande bältet.

2 Slip remspännaren verktyget i spännaren och dra verktyget åt sidan, frigöring av spänningen från bandet. När detta är gjort, når ner med den lediga handen och glida av remmen från spännarremskivan och släpp spänn tillbaka på plats.

3 Leta reda på löphjulet och ta bort skruven från remskivan centrum håller den till motorn. Bulten kan avlägsnas med hylsan uppsättningen. Var försiktig så att släppa bulten eller dess bricka ner i motorrummet.

4 Dra den gamla remskivan av för hand och sätt det nya. Skjut bulten och brickan tillbaka till mitten av trissan om ersättnings remskiva inte redan har en bult och bricka.

5 Dra åt skruven tillbaka i omvänd för flytt.

6 Ta bort trycket från remspännaren med spännverktyget på samma sätt som du anställd i steg 2 och skjut bandet tillbaka över bryt och spännaren med den lediga handen. Frigöra spännaren och avlägsna spännaren verktyget när bandet är tillbaka på.