Hur man reparerar en bil oljeläckage

Hur man reparerar en bil oljeläckage


Oljeläckage kan vara en nackdel att äga en bil. När olja läcker överallt, kan ett antal saker hända. Du kan förstöra din underbart kaklade enhet sätt, och medan din körning, kan den brinnande oljan producera en obehaglig lukt. Oljeläckage också leda till låga oljenivå, vilket kommer att kräva att du kan spendera mer pengar på olja. Fäst oljeläckage för att undvika dessa problem.

Instruktioner

1 Lyft upp motorhuven på bilen och kontrollera packningarna. En hög körsträcka motor kräver en mer frekvent utbyte av packningarna. En läckande packning eller en felaktig packning kan orsaka olja att läcka. Detta kan åtgärdas genom att använda skruvmejseln för att dra packningen.

2 Kontrollera oljetråget sitter på undersidan framsidan av bilen nära stötfångaren. Ta en ficklampa och ser ut över botten av oljetråget med avseende på läckor. Ta bort oljetråget när en läcka hittas. Var försiktig vid hantering av oljetråget om den har olja i den. Häll den överflödiga oljan ur oljetråget. Använd silikon för att skapa en barriär runt den övre anslutnings kanterna av oljetråget och anslut sedan oljetråget till bilen.

3 Häll i lite färsk olja och kör bilen en stund. En snabb enhet runt kvarteret räcker. Efter enheten kontrollera ventilpackningen och oljetråget för eventuella ändringar. Alla delar ska vara i funktionsdugligt skick, och läckorna nu fastställas.