Studier på sömn och viktminskning hos kvinnor

Studier på sömn och viktminskning hos kvinnor


Sömn gör att din kropp att vila och återhämta sig från de utmaningar som uppstår under dagen. Den åter förlorad energi och förbereder kroppen för kraven från följande dag. Enligt National Health Service, de flesta människor behöver sju till nio timmars sömn varje natt, men en tredjedel av vuxna har svårt att sova varje år. Kvinnor är mer benägna än män att ha svårt att sova. Studier har visat att sömnbrist leder till viktökning.

hormoner

Sömntid och kvalitet påverkar mängden leptin och ghrelin produceras av kroppen. Leptin och ghrelin är hormoner som deltar i kontrollen aptit och spilla energi. Sömnbrist stör nivåerna av dessa hormoner. Specifikt minskade leptinnivåer och ökade ghrelin nivåer höja hunger. Som ett resultat, tror hjärnan magen är tom och du sugen på mat. Du är mer benägna att känna sig hungrig när du sover begränsas snarare än utvilad, enligt en artikel i september 2008 frågan om "Sleep Medicine".

bantning

Förhållandet mellan viktförlust och sömnmönster bland överviktiga kvinnor var föremål för en studie som publiceras i aprilnumret 2009 av "The Journal of Federation of American Societies för experimentell biologi". I denna studie tog 144 kvinnor deltagit i en viktminskningsprogram för sex månader. Varaktigheten av deras sömn och dess kvalitet mättes vid början och slutet av studien. Resultaten visade viktförlust i samband med självrapporterade förbättringar i sömntid och kvalitet.

Fetma

I en 16-årig studie av över 60.000 kvinnor, rapporterade i november 2006 numret av "The American Journal of Epidemiology" den, fann forskarna ett signifikant samband mellan sömn, viktökning och fetma. Kvinnor som rapporterade sover fem timmar eller mindre fick mer i vikt än kvinnor som sov sju timmar per natt; de kvinnor som sov mindre var större risk för övervikt. Resultaten inte ändras när fysisk aktivitet och matvanor har beaktats.

köns~~POS=TRUNC skillnader~~POS=HEADCOMP

Helsingfors Health Study, som genomfördes 2000-2002, bedömde sömnstörningar och större viktökning bland medelålders män och kvinnor. Denna studie, publicerad på nätet av "International Journal of Obesity" i juni 2010 fann ett antal könsskillnader bland deltagarna. Till exempel kvinnor var mer benägna att rapportera att ha tillfälliga eller frekventa sömnproblem, såsom svårighet att somna, fortsätta sova eller vaknar upp flera gånger under natten. I själva verket var dessa sömnproblem i samband med stora viktökning hos kvinnor, men inte hos män.