Stadier av Black fjäril utveckling

Stadier av Black fjäril utveckling


Svart swallowtailfjärilar gå igenom en fullständig metamorfos som alla fjärilar och många andra insekter. De börjar som ägg, kläcks till larver och sedan tillbringa en tid i en puppa innan framstår som en bevingad vuxen. Bara ett exempel på skillnaden mellan den vuxna och larvstadier är att larverna har bitande mundelar medan deras vuxna exemplar har en stråliknande, hävertverkan mun struktur, enligt den Texas A & M Entomology Department.

Ägg

Vuxna swallowtails lägger sina runda, krämfärgade ägg på växter som larven kan äta en gång kläckts. Denna art lägger enstaka ägg, även om andra fjärilsarter är kända för att lägga dem i kluster.

Larv

Swallowtail larver tillbringar större delen av sin tid att äta och samla upp energi för puppan scenen. Dessa insekter är vanligt förekommande i luftig områden såsom ängar och fält, enligt University of Kentucky Entomology avdelningen. För att skydda sig från rovdjur, swallowtail larver kan utsöndra foul kemikalier som både luktar och smakar illa. Larven kan nå upp till 2 inches i längd.

Puppa

Efter flera moults, eller spridande av sin exoskelett på grund av ökande storlek, går larven en vilande period som kallas puppstadium. Caterpillar kommer att hänga upp och ned från en växt och snurra en silkes kokong runt sig själv. Inom kokong, enorma förändringar sker som larv förvandlas till sin vuxna form. Svarta swallowtails, liksom de flesta andra fjärilsarter, vanligtvis tillbringar vintern som en puppa, fram på våren som vuxna att börja cykeln igen.

imago

När det visar sig, vuxna, eller imago, har en stor mage och slapp, hängande vingar. Det kommer att hänga upp och ner från sin puppa att hjälpa drivfluid i sina vingar för att fylla ut dem. När vingarna är torr, kommer vuxna att eliminera det avfall som har byggts upp under puppan scenen och sedan flyga iväg för att para sig.