Hur att reparera skadade takplatta

Hur att reparera skadade takplatta


Takplattor i drop tak är i allmänhet tillverkade av fiberboard eller akryl. När plattorna blir färgade eller sprucken kan du byta ut eller reparera dem. Det är alltid bäst att byta ut plattorna när det är möjligt, men att reparera en bricka kan vara det alternativ som valts i vissa situationer. Med antingen fiberboard eller akryl, är sprickor repareras med hjälp av en glasfiberreparationssats. Glasfiber kommer att ge en styv lapp som kommer att hålla brickan tillsammans.

Instruktioner

1 Spraya takplatta med sprayfärg färgen på kakel, om brickan är färgade. Ibland vattenläckage kan missfärga en takplatta, och måla kakel med sprayfärg kommer att göra det ser nya igen. Måla i ett väl ventilerat utrymme. Håll burk sprayfärg 6 inches från ytan av plattan och spraya fram och tillbaka i samma riktning över hela ytan av plattan.

2 Lägg bitarna brickan med framsidan nedåt på en plan yta. Montera ihop bitarna hur plattan skulle vara om det inte var bruten.

3 Använd sax för att klippa glasfiberväv i strimlor för att passa hela längd spruckna eller brutna område på brickan. Blanda epoxi och härdningsmedlet från glasfiber reparationssatsen tillsammans enligt anvisningarna. Använd en gammal kaffeburk eller liknande behållare för att blanda ingredienserna.

4 Pensla epoxi blandningen på hela området av sprickan på baksidan av plattan. Lägg en remsa av tyget platt längs sprickan.

5 Sprid epoxy blandningen över tyget tills det är helt täckt med epoxi. Lägg en annan remsa ovanpå den första remsan och borste epoxi på denna remsa. Upprepa denna process tills du har skiktat fyra eller fem remsor med epoxi på varje lager. Låt plåstret torka 24 timmar innan du försöker byta kakel i undertaket.