Hur man skriver ett skript i Proper Manus Format

Hur man skriver ett skript i Proper Manus Format


Har du en bra idé för en film? Du måste veta hur man skriver ett manus i rätt manus format. Inte bara kommer du att vara på det första steget att föreviga din fantastisk historia idé på papper, kommer du också ha möjlighet att eventuellt sälja din manus till en filmproduktionsbolag. Du kan köpa programvara eller ladda ner den gratis, vilket kommer att bidra till att strukturera ditt manus och göra det lättare för dig att följa reglerna för branschstandard.

Instruktioner

1 Läs några manus av dina favoritfilmer så att du kan bekanta dig med rätt manus format. Detta kommer att utsätta dig för de strukturer och tekniker som används av manusförfattare inom filmindustrin.

2 Typ och skriva ut manus på standard vitt papper. Använd alltid en storlek 12 Courier teckensnitt. Marginalerna bör vara densamma som att skriva ett standardbrev.

3 Börja manus med en scen rubrik som också är känd som slugline. Detta fastfastställandet av din film och måste anpassas till vänster marginal: EXT. En VAST EMPTY DESERT ödemark.

4 Se till varje tecken med versaler och placera den 3,5 inches från vänster marginal: JOHNNY pojke, yngste son, vacker lärare.

5 Placera dialog under varje tecken namn och 2,5 inches från vänster marginal. Något ord sagt av karaktären kan köras mellan 30 till 35 platser till höger innan han återvände tillbaka till 2,5 inches från vänster marginal.

6 Använd parenteser för att ge enkla verbala riktningar som kommer före tecknet dialog. Du kommer att använda detta när du behöver för att beskriva hur ett tecken känns eller gör någon form av gest eller åtgärd.

7 Använd teknik som kallas en förlängning om du behöver ett tecken för att tala utanför skärmen eller i en röst över sekvens. Förlängningen är placerad ett mellanslag efter karaktärs namn och förkortas. Använda förkortningen OS för dialog kommer utanför skärmen från en annan karaktär och VO för en voice-over berättande i din berättelse.

8 Använd övergångar såsom CUT TO: eller FADE IN: för att avsluta en scen eller börja en ny scen i din berättelse.