Hur man rengör Silver Nitrate

Hur man rengör Silver Nitrate


Silvernitrat är en potentiellt farlig ämnen som kan orsaka fläckar när de lämnas på ytor för länge. Rengöring av materialet omedelbart är viktigt att undvika eventuella hälsoproblem och svåra att ta bort fläckar. Rengöring av silvernitrat kan vara enkelt, beroende på det material och den tidslängd silvernitrat har satt på materialet.

Instruktioner

1 Svep silvernitrat med en kvast och flytta värst av materialet i en lämplig lagringsbehållare. Glas är vanligtvis ett bra material för lagring, men metallbehållare är lämpliga också.

2 Skölj med destillerat vatten. Silvernitrat är löslig i destillerat vatten. För material som tyg, kan destillerat vatten sköljningar vara den enda nödvändiga steget, under förutsättning att nitrat rengörs omedelbart. Om silvernitratresulterar i en fläck, är rensningen processen svår och många tyger måste kastas bort.

3 Applicera ammoniak till fläckar på något material förutom tyger. Skrubba området med stålull eller en skurdyna tills fläcken försvinner. I de flesta fall, kommer ammoniak bort fläcken. Skölj område utan ammoniak. Upprepa vid behov.

4 Ta hand om silvernitrat i behållaren som styrs av statens lagar. Avfallshanterings lagar kemikalier varierar från staten, så kontrollera om bortskaffande lagar om silvernitrat och förfoga över det återstående materialet i enlighet därmed.