Vilket gör Pond Filter

Vilket gör Pond Filter


Att göra en damm filter för din bakgård vatten trädgård eller vattenfall kommer att spara pengar på dammen inrättas och underhåll. Använda material som köpts från en lokal hårdvara eller hem butik, kräver en hemmagjord damm filter minimal uppsättning upp tid eller ansträngning.

material

Den huvudsakliga strukturen av dammen filtret kan skulpterad ur någon plastbehållare som har en tättslutande lock. Detta kan vara en stor hink med snäpplock, en plast toto behållare eller ens en stor lagrings matbehållare. Storleken beror på volymen av din bakgård damm. Slangar eller PVC-rör som sammanfaller med storleken på plastbehållaren du väljer för ditt filter krävs för att fästa till dammen pump, eller någon fontän mekanismer som du har i ditt vatten trädgård. Du kommer också att behöva någon typ av tätningsmedel som inte är skadlig för vattenlevande organismer. Du behöver också en bit av plast skärm och filtermedia, såsom små stenar, plast Wiffle golfbollar och quiltvadd eller nät. De verktyg som behövs för att göra poolfilter hemma kan vara lätt att hitta runt huset. En vass mattkniv och en liten handsåg kommer att få jobbet gjort.

Sätta ihop en effektiv Pond Filter

Att sätta ihop en hemmagjord damm filter som kommer att rensa ditt vatten effektivt kräver bara några få steg. Skapa ett hål i spetsen av plastförpackningen och en annan mindre hål om 1 eller 2 inches upp från botten. Det mindre hålet ska matcha diametern på PVC-rör eller slang du tänker använda. Använda en handsåg för att kapa röret eller slangen till lämplig längd. Om din damm filter har ett rör som redan monterats behövs bara en kort längd fäst till filtret. Omvänt kan du klippa en längd tillräckligt lång för att nå från filtret till dammen pumpen. För in röret eller slangen i hålet nära bottnen av filterbehållaren och försegla ytterkanterna med din tätningsmedel. Fyll dammen filter med olika skikten av media utformade för att rena vattnet. Börja med ett lager av små, konstigt formade stenar eller köpta filtermedia. Lägg ett lager av bio bollar eller små Wiffle bollar att ge nyttiga bakterier en plats att kolonisera. Avsluta hemlagad vatten trädgård filter med ett lager av lös quiltvadd eller något liknande. Dessa skikt ger både mekanisk och slutligen biologisk filtrering av vattnet trädgården ekosystemet.

Filter Användning och underhåll

Det sista steget innan förlisningen hemlagad damm filtret i din damm lägger en bit av skärmen över den övre öppningen och knäppa på locket med hål i den. Det är där vattnet kommer att strömma in i filtret, så det måste vara nedsänkt. Fäst alla nödvändiga slangar från dammen pump eller någon fontän eller vattenfall mekanismer, sedan lägga dammen filtret i vattnet. Vänta några minuter tills allt vatten arbetar sig ut ur filterbehållaren. Slå sedan på dammen pumpen och vattnet kommer att börja filtreras. Om toppen av skärmen av filtret blir igensatt med skräp, helt enkelt ta bort det och använda en trädgårdsslang för att rengöra den. Samma sak kan göras för att det översta lagret av filtermedia. Kulorna och stenar under bör inte rengöras överdrivet, eftersom det kommer att förstöra de positiva bakteriekolonier.