En Rag har fastnat i min frontmatad tvättmaskin

En Rag har fastnat i min frontmatad tvättmaskin


Frontmatade tvättmaskiner är utformade för att förhindra att tvätten fastnar i maskinen. Men mindre objekt, till exempel trasor, strumpor och underkläder, ibland fastna i mellan maskinens två washtubs - inre och yttre - och ibland hamna i dräneringsledningen. Om du misstänker att en trasa har fastnat i din bricka, inte panik. Beroende på var trasan är placerad, det finns sätt att hämta det utan att behöva kontakta en tvättmaskin reparatör.

Frontmatade tvättmaskin Design

En front-load tvättmaskin har en inre och en yttre tub. Den yttre tub håller vatten och omger den inre tub som innehåller tvätt. Syftet med att ha två tråg är att separera tvätten ur vatten för att förhindra att tvätten kommer in i dräneringsledningen och hindrat vatten från att lämna maskinen. Tyvärr är den dubbla konfiguration badkaret inte perfekt, och varje så ofta en bit av kläder kommer in i yttre badkar och fastnar.

Töm Tvättmaskin

En av de första tecknen på en täppa är att vatten kvar i badkaret även efter tvättcykeln avslutas. I detta fall förhindrar en trasa vatten från att rinna. Stäng av strömmen till tvättmaskinen. Ta ut tvätten ur maskinen, och placera den i en vattentät behållare. Gå till baksidan av tvättmaskinen och lokalisera vattenpumpen filtret. Se tvättmaskinens handbok för att få hjälp. När du har hittat den, ta bort slangen och placera den i en 5-liters sopor hink eller sjunka och låt vattnet tom från maskinen.

rag Removal

Rådgör tvättmaskinen häftet igen var att hitta den primära åtkomstpanelen på frontlastaren om det inte är uppenbart. Öppna panelen för att avslöja den yttre avloppet badkar och dräneringsslang. Om trasan är synlig, ta bort den med händerna och återmontera. Om du inte omedelbart se trasa, kanske är det nära portalen entré för vattenpumpen. Lossa och ta bort avloppsslangen ansluta sig till yttre badkar och vattenpump. Använd en tång eller fingrarna för att nå in i portalen hålet för att ta bort trasan. I vissa fall kan en trasa fastna längre ner i dräneringsledningen och kommer att kräva att du tar ut agitatorn att nå den. Ring en bricka reparation specialist när detta händer snarare än försök att ta bort komponenten själv.

överväganden

Beroende på var du hittar täppa slutändan kommer att avgöra om mer betydande skada har uppstått på maskinen. Till exempel, om trasan kommer in i vattenpumpen, kan den bryta den. De vatten pumpfunktioner med hjälp av en trissa system för att driva vatten från den yttre tub. Om en trasa kommer in i vattenpumpen och fastnar runt trissan, kan det frysa mekanismen. Som ett resultat, måste du byta remskivan systemet och eventuellt vattenpumpen också.