Kyrkan Sanctuary FÄRGER

Kyrkan Sanctuary FÄRGER


Färger spelar en mycket viktig roll i atmosfären och atmosfären i varje rum och byggnad. En kyrka helgedom är inget undantag. Färgerna i en kyrka bör återspegla sitt syfte att dyrka och gemenskap. Kyrkan helgedom är den inre delen av kyrkan och är en invigd område hittades nära eller runt altaret. Detta område bör vara målade i färger som är varmt och inbjudande.

Färgeffekter

Färger kan kraftfullt påverka människors humör. Ta hänsyn till detta när man väljer en färg färg för en kyrka fristad. Färgen i en helgedom bör vara subtil att framkalla en fredlig och lugn känsla. Undvik färger som är fet och ljus - såsom rött, gult och orange - i detta område av kyrkan eftersom dessa färger kan distrahera från vördnad människor känner i en fristad.

neutrala färger

Neutrala färger skapar en lugn, lugn och avkopplande känsla i helgedomen och är ett populärt val. Neutrala färger med varma toner kan skapa en välkomnande känsla för dem som deltar kyrkan. Neutrala färger som är lämpliga för en kyrka fristad inkluderar vit, benvit, krämig solbränna, beige, krämig vit, varmt ljus salvia och varm brons.

gröna färger

Green är en naturligt passiv färg som är tilltalande för en kyrka fristad. Det anses vara en av de mest vilsam färger och lätt för ögonen. Green är en trevlig, uppfriskande färg som främjar en känsla av avkoppling och lugn. Det är en cool färg som ger en atmosfär av lugn, gemenskap och komfort. Gröna nyanser som lämpar sig för en kyrka fristad inkluderar salvia grön, avokado, sav och olivgrönt.

blå färger

Blå är färgen på himlen och havet och är ofta förknippade med lugn, frid och glädje. Det är känt att ha effekten att sänka blodtryck och bromsa hjärtfrekvensen på grund av dess lugn, avslappnande egenskaper. Det är en bra färg för en kyrka helgedom eftersom det kan skapa en fredlig aura som kan förbereda människor för tillbedjan. Pastell blå, ljusblå, ljusblå och blåklint blå lämpar sig för en fristad.