Dekorera idéer för ett fönster Valance

Dekorera idéer för ett fönster Valance


Fönster gardinkappor är mindre Gardiner som hänger på toppen av fönstret. Enligt Better Homes and Gardens hemsida, har skärmkanterna utvecklades ursprungligen för att dölja hårdvara som används för att hänga fönster. Idag, gardinkappor fortfarande tjäna detta ändamål, men också lägga till en tematisk del till ett rum, vilket i färg och mönster och lägga vikt vid fönster behandlingar.

metallgardinkappor

Även fönster behandlingar är oftast gjorda av tyg, det finns ingen anledning till varför galvaniserat stål inte kan användas, enligt HGTV webbplats. Reflekterande metallkappor kan fästas på väggen med låda drar. Kurva metallplåtarna till toppen fönster med en reflekterande yta. Detta understryker höjden av ett rum.

formella gardinkappor

Lägga till ett fönster Valance kan skapa en känsla av formalitet i ett rum. För en lyx val, välja en damask eller sidentyg. Bylte tyget runt tung, utsmyckade metall. Box-plisserad kappor skapar också en formell topper standardfönster draperier, enligt Better Homes and Gardens hemsida.

Tema rum fönster Behandlingar

Barnens rum är en idealisk plats i hemmet för att använda ljusa färger och skapa roliga, tematiska dekor. I en strand-tema barnens rum, toppa fönster med flödande gräs, som den som finns i hula kjolar. För en funky, flicka rum, experterna på HGTV föreslår att du använder ett djur print kappa accentuerat med band i väggen färg eller sängkläder färg.

Vägg till vägg Valance

Att skapa enighet i ett rum med mer än ett fönster längs en vägg, överväga att lägga en vägg till vägg Valance. Hänga skärmkanten, så att den sträcker sig från ett hörn av väggen till den andra. En vägg till vägg Valance bidrar också etablera väggen som en brännpunkt i utrymmet. Välj ett tyg som kompletterar väggen färg och ett mönster som bygger på de färger som finns i en rummets accent bitar.

Country Kitchen

Köket är en rolig plats att leka med mönster och färg på fönstret Valance, enligt HGTV webbplats. Överväga att använda trä ägg att hänga ett land toile mönstrade kappa. Toile mönster har ofta lantgårdplatser och lägga ett land stil på köksutrymmet. Ett annat mönster idé i ett kök är att hänga en kappa mönstrad med äpplen, frukt eller andra livsmedel.

mönstrade Accents

Många rum i hemmet funktionen mönstrade accenter, som en spegel med en mönstrad ram eller en dekorerad vas. Plain soffor har ofta roligt, mönstrade plädar och kuddar. När du väljer ett tyg för ett fönster Valance, använda dessa mönstrade bitar som inspiration. Välj ett tyg som matchar eller kompletterar dessa mönster och färger.