DIY ugn rengöring med ånga

DIY ugn rengöring med ånga


Alla vill ha en trevlig blanka ugn som är redo för bakning vid släpp av en hatt. Dock är verkligheten den att de flesta av oss har ugnar som kunde använda lite rengöring. Ugnsrengöringsmedel tenderar att vara starka kemikalier som är giftiga för våra lungor och hud och kan skada ytorna runt ugnen. Du kan hyra en ångtvätt och rengör ugnen liksom andra ytor i ditt hem, eller så kan du ånga rengöra en grubby ugn själv med hjälp av en lite uppfinningsrikedom och armbåge fett.

Dammsug ytorna

När du öppnar ugnsluckan och titta på bottenvåningen av ugnen, det finns förmodligen små högar av förkolnade livsmedel bitar som måste tas bort. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda en slang bifogad fil på din vaccuum renare och suger upp all lös grus i ugnen. Detta kommer att göra det möjligt för ånga att tränga in till den fett och smuts fastnar på ugnens yta. Använd inte en borste på slangen som det kan ha fet bitar av mat hålla fast vid det som kommer att behöva rengöras.

Ånga ugnen

Sätt ugnen på 176ºC och låt den värmas upp. När den har nått full 176ºC, stänga av den. Använda en sprayflaska för att spruta samtliga ytor på ugnen. Ha en kastrull med kokande vatten redo och placera den på gallret och stänga dörren. Låt det sitta i minst 30 minuter. Under denna tid smuts kommer att mjukna och lossa från ytan av ugnen.

Torka ur ugnen

Don några gummihandskar och skrubba ugnens yta med stålull. Detta kan endast ske om galler avlägsnas, så ställ dem åt sidan och rengör dem i diskhon. Lite diskmedel kan läggas till din stålullskudde för att bryta ned kvarvarande fett. När allt har lossnat, använda en stor trasa för att torka av insidan av ugnen, med början i toppen, som arbetar längs sidorna och sedan botten. Skölj trasa ofta. Ånga rengöra ugnen en gång i månaden för att få bästa resultat.