Hur man rengör och olja en Abu Reel

Hur man rengör och olja en Abu Reel


En Abu rulle tillverkad av Abu Garcia är en spinnrulle för fiske. Abu rullar finns i flera storlekar och stilar för sötvatten och saltvatten fiske. Underhålls rutin är liknande för alla hjul stilar, men en skillnad är att saltvatten rullar bör rengöras och smörjas oftare att förhindra salt och mineraler från att få fotfäste på rullen och bokstavligen äta bort metalldelar. Rengöring och inoljning en Abu rulle bör ta längre tid än en halvtimme, en investering i tid som skyddar rullen för år i tjänst på vattnet.

Instruktioner

1 Skölj rullen i varmt rinnande vatten i några minuter, vända den upp på alla sidor för att skölja ner det yttre. Detta är särskilt viktigt efter havsfiske för att avlägsna salt och hårda mineraler som främjar rost och korrosion.

2 Torka utsidan av rullen, sedan in på rena trasor och låt torka helt. Ställa rullen utomhus på en varm, solig dag kommer att påskynda torkningen.

3 Tryck låset locket på toppen av rullen över sliden och rotera motsols ett halvt varv för att ta bort spolen montering och fiskelina från Abu rullen.

4 Placera en droppe rulle olja vid basen av rostfritt stål spolaxeln där det går in i rullen och en droppe olja på den stjärnformade redskap i mitten av spindeln.

5 Placera en droppe olja på varje sida av ok, som är trådslingan som hämtar fiskelinan, på varje sida av rullen.

6 Vänd rullen upp och ned och placera en droppe olja på huven som roterar med borgen runt spolen (när spolen är ansluten).

7 Skruva handtaget låsknappen på sidan av Abu rullen mittemot handtaget, sedan dra i handtaget rakt ut från sidan av rullen huset.

8 Lägg en droppe olja på handtaget och insidan av rullen huset där handtaget skär.

9 Sätt tillbaka handtaget och fäst låsknappen på den motsatta sidan, sväng handtaget medsols och motsols flera gånger för att fördela oljan och smörj delar.

10 Torka alla hjul ytor med en ren trasa, sedan ersätta spolen och låsmutter montering på spindeln.

11 Använd en silikonspray, såsom WD-40 för snabb smörjning i fältet när det kan vara oklokt att ta isär rullen. Små flaskor med sprut smörjmedel finns och bekvämt för lagring i en fiskelåda.