Hur man installerar ark kakel på en vägg

Hur man installerar ark kakel på en vägg


Ark kakel, även ringa mosaik, kan installeras på väggar i ett badrum eller kök. Består av många små bitar av kakel eller glas, är brickan hålls samman för att bilda ett stort ark för enkel installation. Installera ark kakel på en vägg är ett enkelt och populärt sätt att skapa en kakel eller dusch surround. Husägare kan installera ark kakel på en vägg med lätthet när de vet hur man börja.

Instruktioner

1 Blanda THINSet och applicera med den platta kanten av tandspackel. Detta kommer att bidra till att säkerställa en jämn täckning. När väl THINSet appliceras, gå över thinset med den skårade kanten av spackel vid en 45-graders vinkel. Detta hjälper till att avlägsna eventuellt överskott av thinset från området.

2 Installera hela ark kakel på plats på thinset. Plastfilmen på arket ska möta dig när du installerar kakel. Använd en svamp murslev att knacka lätt arket ner så de enskilda delarna sätts in i thinset. Applicera inte för mycket tryck på arket eller THINSet kommer att pressa igenom plattorna och du kanske inte får ordentlig vidhäftning. Låt hela arken torka.

3 Skär skivor av kakel i områden som behöver nedskärningar, med hjälp av kakel avbitartång. Vänta tills hela arken är torra innan du installerar blad som behöver nedskärningar. Detta gör att du tillräckligt med tid för att skära kakel ark.

4 Ta bort plastfilmen efter plattan har haft tid att härda. Detta är ungefär tre timmar, men om plattan inte är inställd på plats, vänta längre. Avlägsna plast från hörnet av arket, dra om utanför diagonalt. Vänta 24 timmar för arket kakel torka på väggen.

5 Blanda bruket och applicera med en gummi flyta. Använd vertikala och horisontella linjer att tillämpa injekteringsbruk. Fogarna bör vara väl fyllda när du är klar.

6 Vänta 30 till 60 minuter och sedan använda svampen spackel (eller en stor svamp) och vatten för att avlägsna överskottet fogmassa. Detta kommer att rengöra injekteringsbruk från plattorna. Gör detta noggrant så att du inte tar bort något av fogmassa mellan plattorna.