Hur vet jag om din bil termostaten är dålig

Hur vet jag om din bil termostaten är dålig


Om du bilmotorn är rinnande varmt och du tittar på att temperaturmätare klättra högre och högre, speciellt när man sitter i trafiken, vet du något är fel. Det är en normal process för eliminering att följa för att upptäcka vad problemet är, men först fokus på termostaten för att se om det är den skyldige innan du kör ut och köpa en ny du kanske inte ens behöver.

Instruktioner

1 En aning om huruvida termostaten fungerar korrekt är om bilen läser varm och eventuellt även kommer in i riskzonen, och sedan börjar att backa och kyla igen, bara för att upprepa denna process och om igen. Termostaten är avsedd att öppna och stänga beroende på temperaturen av kylvätskan i bilen. Om det inte öppnar vid rätt temperatur, kan det låta motorn att få mycket varmt innan det öppnas, om det öppnas alls. Du kan få termostater som öppnar vid olika temperaturer, från 71,1 grader C och uppåt.

2 För att verkligen testa termostaten, ta bort den från termostathuset i bilmotorn. Att hitta din termostat ser där slutet av den övre kylarslangen leder på motorn. Höljet kommer att vara vid änden av slangen, och termostaten är inuti huset.

3 Innan du tar bort termostaten, måste du tömma kylaren delvis ned, så kylvätskenivån i kylaren är under där den översta slangen ansluts till kylaren. Du kan spara och återanvända denna kylvätska. Var noga med bilmotorn och kylvätska är inte varm när du tappa ur kylvätskan. Du kan också koppla huset utan att först tömma kylmediet från kylaren, men du måste vara beredd att antingen absorbera eller fånga kylvätska, vilket är i slangen vid den tiden, vanligen ca 1 till 2 liter. Du kommer att behöva en ny termostat packning och packning sealer att ersätta den gamla packningen när den tas bort, även om termostaten är i gott skick.

4 Koppla bort termostathuset från motorblocket, och du kommer att hitta din termostaten sitter i motorblocket. Ta bort packningen och dra ut termostaten. Ibland måste du försiktigt bända upp och ut med en platt kant från en spatel eller skruvmejsel. Rengör även alla gamla packningsmaterial från passytan av termostathuset och motorblocket för ersättning senare. Passytan måste vara jämn och ren.

5 Ett enkelt test för att upptäcka om termostaten öppnas eller inte är att värma upp en del vatten på spisen till en specifik temperatur av ca 82,2 ° C, med användning av en termometer för att bestämma temperaturen, och sedan placera termostaten i vattnet. Om det fungerar på rätt sätt kommer det snabbt att öppna upp. Ibland har rost samlats på termostaten och håller den stängd. Du kan också prova att hålla termostaten under rinnande varmt kranvatten, håller den med en tång så att du inte & # 039; t bränna fingrarna, för att se om det öppnas eller inte. Detta är inte lika vetenskapligt, men.

6 Ett annat test skulle vara att provköra bilen utan en termostat alls. Du kommer fortfarande att behöva installera en ny packning, men för att förhindra läckage från huset. Om bilen körs kallt med borttagande av termostaten, kan du vara övertygad om att termostaten var felaktig och inte öppna, för nu kör du bilen med kylvätska flödar ständigt. I vissa mycket varma stater, det & # 039; s inte ovanligt för människor att köra utan en termostat. Detta skulle vara ett problem, men i kalla månaderna, eftersom detta skulle påverka din kupé värme.