Röststyrning: berätta din telefon vad de ska göra

Röststyrning: berätta din telefon vad de ska göra


Om du hittar behöva dra och knacka bort på din smartphone skärm för att få den att utföra dina kommandon lite för mycket som hårt arbete, skulle du vara klokt att bekanta dig med röst assistent applikation på telefonen. De flesta moderna mobila enheter kommer med sofistikerade röstigenkänningsprogram som kan agera på dina muntliga instruktioner.

Apple Siri

Om du använder en iPhone 4S eller högre, kommer du att kunna skälla kommandon till Siri, Apples "intelligent personlig assistent." Gå till "Inställningar" från startskärmen, klicka på "Allmänt" i sidofältet och se till att Siri är påslagen. Gå tillbaka till startskärmen och håll ner "Home" knappen. Du kommer att höra två pip och se "Vad kan jag hjälpa dig med?" På skärmen. Detta är din kö för att utfärda din begäran. Du kan be Siri att söka på Internet, schemalägga påminnelser, visa kart riktningar och mer. Siri lär sig om din röst ju mer du använder den, så appen bör bli effektivare med tiden.

Samsung S Voice

Samsung entusiaster med Galaxy S3 eller högre kan berätta sin telefon vad man ska göra med den sydkoreanska tech jätte S Voice app. Hit ikonen "Program" på startskärmen och peka på "S Voice" -ikonen. Du blir ombedd att acceptera en Samsung ansvarsfriskrivning och användarvillkor och sitta igenom en kort app handledning innan du kan använda S Voice. Ställ en fråga eller ett kommando när du kommer till S Voice skärmen. Efter första användning, kan du öppna S Voice genom att trycka på enhetens "Home" -knappen två gånger.

BlackBerry röststyrning

BlackBerry-enheter som kör BB10 och senare komma med en röststyrning app ur lådan. Du kan komma åt detta genom att dra genom appar på din BlackBerry startskärm och välja "Röststyrning" -ikonen. Alternativt kan du trycka och hålla sekretessknappen på sidan av enheten. Du måste godkänna villkor och ställa in programmet första gången du använder den. Kolla in listan över kommandon som du kan fråga på skärmen, klicka på "Fortsätt" och ge dina instruktioner till telefonen. Du kan ringa samtal, konstruera meddelanden, spara minnesanteckningar för dig själv och söka din telefon och Internet med hjälp av BB röststyrning.

Windows Phone Tal

Du kan använda din röst för att öppna program, ringa, skicka textmeddelanden och söka på Internet om din Windows Phone-enheten har Microsofts Speech app. Tryck och håll nere "Start" och säga något. Tal är programmerad att känna igen kommandon som börjar med "Call", "Text", "Sök" och "Open", så dina instruktioner kommer att vara mer benägna att följas om du börjar dina krav med en av dessa ord. Du kan aktivera ytterligare Tal kommandon som tal uppringning och prata nummerpresentation genom att vrida på "Tal för telefon tillgänglighet" i "Lättillgänglighet" i menyn "Inställningar".