Hur man återanvänder keramiska plattor

Hur man återanvänder keramiska plattor


En praxis i grönt byggande idag är användningen av bärgas och återvunna plattor. Även om många av dessa plattor kommer från hundra år gamla bondgårdar och en del historiska arbeten restaurering, vissa keramiska plattor återvinns av husägare själva. Det finns flera butiker som återvunna plattor. Innan plattorna kan återvinnas, måste de tas bort från underlaget noga och städas upp för att möjliggöra installation i en ny platta jobb.

Instruktioner

1 Ta bort fogarna mellan plattorna som ska räddas och återvinnas med hjälp av ett roterande verktyg för att gräva upp bruket. Börja med lägsta möjliga hastighet och röra sig långsamt; Du kan alltid öka hastigheten om det är möjligt. Undvik flisning eller skada plattorna som du tar bort injekteringsbruk.

2 Placera en mattkniv under kanten av en bricka genom att utnyttja det område där injekteringsbruk hade varit. Få kniven under kakel så mycket som möjligt, och träffade handtaget på kniven med en hammare mycket försiktigt. Använd små kranar med hammaren för att lossa och ta bort plattorna utan att spricka dem. Håll brukskniv på en så låg vinkel som möjligt, och slå den under plattorna. Keramiska plattor kan inte böja; om du försöker att dra upp dem för snabbt, kommer de att spricka.

3 Slipa bort gammalt lim från ryggen på plattor med en vinkelslip. Ställ in hastigheten så lågt som möjligt för att undvika skador på kakel, och öka hastigheten efter behov tills du hittar en hastighet som tar bort limmet utan skador. Tvätta plattorna för att avlägsna vidhäftande damm.

4 Sälja arkitektoniska plattor av god kvalitet till en bärgning fast, såsom de på SalvoWEB. Post andra keramiska plattor på Freecycle att se om en annan husägare kan använda dem i en ny ansökan. Hitta en förening som använder gamla keramiska plattor för konst och hantverk. Kontakta en konstskola för mer information.