Produkter som innehåller Retin-A

Produkter som innehåller Retin-A


Retin-A är ett recept varumärke utvärtes hudbehandling som innehåller vitamin A-derivat, tretinoin. Tretinoin stärker kollagen, renar celler och ökar vaskulär utveckling och cell näring. Introducerades på 1960-talet som en acne behandling, töm-A, och andra vitamin A-derivat, ordineras ofta för andra hud problem; mestadels, för att minska fina linjer och rynkor, bristningar och missfärgning av huden. Vitamin A-derivat, eller retinoider, kan också hittas i over-the-counter produkter.

Akne Behandling Produkter

Tretinoin, den aktiva ingrediensen i Retin-A, behandlar mild till måttlig akne. Det fungerar genom att reglera det första steget i akne bildas, onormal follikulär keratinisering. Onormal follikulär keratinisering hänvisar till överdriven huden celldelning i hårsäckarna. Hudceller ständigt dö med en hastighet av 30.000 en minut. Så det är normalt en bra sak som de har en hög grad av mitos, den process genom vilken cellerna delar och föröka sig. Men om mitos sker alltför snabbt, kan problem uppstå. Till exempel när cellerna i huden som fodrar insidan av en hårsäck divide och dör, Slough de bort och avsluta follikeln. Men om alltför många döda celler försöker avsluta på en gång, får de fastnat och skapa en plugg, fånga olja och bakterier inne i hårsäcken. Follikeln blir förstorad och irriterad, huden runt det blir inflammerad, och slutade resultatet är akne. Tretinoin lösgör avhandlingar pluggar och kan förhindra att nya bildas. Produkter som innehåller tretinoin finns i en mängd olika styrkor. De kommer som en gel, kräm eller flytande och säljs under varumärkena, töm-en kräm, töm-A Micro, Avita och Altinac. Tretinoin säljs också som en generisk produkt. Alla kräver ett recept.

Anti-aging produkter

Effekt retinoider såsom tretinoin har på kollagen gör den populär i kampen mot åldrandet. Tretinoin stimulerar produktionen av kollagen, stärker befintliga kollagenfibrer och ökar blodflödet till dermis. Med åldern, dermis, den mellersta lagret av huden som innehåller mest bindväv, blir tunnare. Detta retinoid bidrar till att skapa vävnad att tjockna dermis, vilket ger intryck av yngre hud. I 1 januari 2005 numret av "American Journal of Clinical Dermatology", en studie ledd av Dr Sewon Kang vid hudkliniken, University of Michigan, fann att patienter ges en hudkräm innehållande tretinoin visade en större minskning av uppkomsten av fina linjer, rynkor och missfärgning av huden än försökspersoner som fått placebo hudkräm. Anti-aging produkter som innehåller tretinoin säljs som varumärkena Solage, Renova och Refissa. Generiska tretinoin finns också. Biverkningar kan vara klåda, rodnad, fjällning och irritation.

Over-the-counter produkter

Over-the-counter produkter som innehåller en vitamin A derivat som kallas retinol, används också för att minska rynkor och minska missfärgning av huden. Emellertid är retinol inte samma sak som tretinoin; kemiskt, de är liknande, men effektivt, de är mycket olika. Retinol blir aktiv gradvis och endast efter att den tillämpas, en process som gör det mycket mindre potenta. Även over-the-counter produkter innehåller vanligtvis mycket låga koncentrationer av retinol, så märkbara resultat kan kräva användning av stora mängder under en längre tidsperiod. Men, kan recept tretinoin ibland orsaka rodnad och irritera känslig hud, så over-the-counter formler kan vara ett säkrare val för dem som försöker retinoid produkter för första gången. OTC-produkter som innehåller retinol inkluderar Roc Retinol Correxion, Neutrogena Age Intensives, Oil of Olay Pro-X, L'Oreal Revitalift, Skinmedica Retinol Complex och Remergent Advanced Retinol terapi.