Hur man använder en ohmmeter

Hur man använder en ohmmeter


Ohms lag bryts ned i grund ekvationen: Spänning = Aktuell X Motstånd. Ström mäts i allmänhet i ampere, och motstånd i ohm. Testa motståndet på en elektrisk krets i ditt hem eller bil kan hjälpa dig att diagnostisera problem med denna krets. Du kan använda en enkel ohmmeter för denna uppgift, men de flesta proffs använder nu ohmmetern funktionen av en multimeter (även kallad multitester eller VOM, för volt / ohmmeter). Läs vidare för instruktioner om hur man använder en ohmmeter och provning av resistens.

Instruktioner

1 Koppla helt och / eller stänga av all ström till kretsen du testar. Du måste ha en helt dött tråd eller krets för att säkerställa noggrannhet i mätningen, liksom din egen säkerhet. Din ohmmeter kommer att leverera spänning och ström för din krets så ingen annan makt är nödvändig. Som instruktionerna för vår Blue Point volt / ohmmeter tillstånd, testar en motordriven krets kan "skada mätaren kretsen och * du *."

2 Anslut testledningarna till ohmmetern. Den svarta kabeln går till marken (gemensamma) utlopp, den röda tråden till volt / ohm utlopp

3 Kontakta en servicehandbok för det normala intervallet för motstånd för kretsen du testar.

4 Ställ ratten till "ohm (co)" inställning med en multimeter. (Se markerad röd fyrkant i bilden.) Vid en individuell ohmmeter, kan du behöva ställa in ett intervall för avläsningarna, i ohm, kohm eller Mohm. Använd intervallet du ligger i servicehandboken för att ställa in ratten.

5 Note i bilden vi testar en uppsättning av tändkablarna. Anslut ohmmetern kablarna till tändkablarna, metall mot metall. Det spelar ingen roll vilken tråd går till vilken ände; testet fungerar åt båda hållen.

6 Kontrollera ohmmeter behandlingen och se om det faller inom intervallet som anges i servicehandboken. Kablarna har en uppsättning motstånd.

7 Note i bilden vi testar en strömbrytare. Placera kablarna på kontakterna som normalt länkar övergången till huset trådarna.

8 Vet att en läsning av OL betyder "över gränsen". Det innebär att motståndet är utanför diagram, och du har en paus i kretsen. Om du har en OL läsning för plugg ledningar, skulle du vet att det var en trasig tråd som behöver bytas ut. I det här fallet fick vi en OL behandlingen, eftersom strömbrytaren är i "OFF" -läge.

9 Tänk på att en låg läsning, helst 0-0,5, tyder mycket lite att inget motstånd. Detta innebär att det finns en kontinuitet i strömmen i kretsen. Detta är läsning du ska få när strömbrytaren är i läge "ON".

10 Testa någon krets med ohmmeter. Kom ihåg att "över gränsen (OL)" betyder att det är för mycket motstånd och en kabelbrott någonstans. En nära-noll läsning indikerar inget motstånd och smidig rinnande ström. I kretsar som plug ledningar där ett angivet intervall av motstånd är nödvändigt för dem att fungera, något att läsa annat än rätt intervall indikerar dåliga ledningar som behöver bytas ut.