Gödselmedel Krav för Everbearing Jordgubbar

Gödselmedel Krav för Everbearing Jordgubbar


Everbearing jordgubbar är den idealiska jordgubbar växt typ för hem trädgårdsmästare som odlar frukt i behållare eller sängar. De producerar mycket få löpare, vilket minskar spridning och gör dem lättare att underhålla. Oavsett var de är odlade, everbearing jordgubbar kräver gödselmedel applikationer för att öka produktionen och säkerställa den allmänna hälsan hos växter före, under och efter flera faser av fruktproduktion.

Om Everbearing Jordgubbar

Everbearing jordgubbar är en av tre typer av jordgubbar, förutom juni lager och fjäderlager. De blommar och producerar frukt i tre cykler - våren, sommaren och hösten. Mellan dessa perioder inträffar liten blomning eller frukt bildas. Everbearing jordgubbar, liksom andra sorter kräver fullt solljus, cirka sex timmar eller mer per dag. Plantera dem i väldränerad, näringsrik jord som är fri från ogräs. Everbearing jordgubbar bör planteras i rader av två eller tre med minst en fot avstånd mellan dem.

jordbearbetning

Förbered jorden innan du planterar jordgubbar för att öka näringsnivåer. Applicera en start gödselmedel som innehåller lika mängder av kväve, fosfor och kalium (NPK), såsom 10-10-10, till plantering platsen. Sprid det med en hastighet av 1 pund per 100 kvadratmeter. Ft. När tillämpas, använda en spade för att gräva gödseln i marken så att gödselmedlet penetrerar minst 6 inches djupt.

främja Etablering

Använda antingen ett vattenlösligt gödningsmedel eller utspädd en starter gödnings med vatten för att uppmuntra transplantationer att fastställa. Om du förbereder en start lösning gödningsmedel, kombinera 1 eller 2 matskedar av en 10-10-10 gödselmedel med en liter vatten och blanda tills det helt upplöses. Applicera en till två koppar till jordgubbsplantor snart efter att de har transplanterats. Följ instruktionerna på produktetiketten av vattenlösliga gödningsmedel för applicering.

under produktion

Gödsla everbearing jordgubbar ungefär halvvägs genom produktion i slutet av juli eller början av augusti för att ge växter näringsämnen som behövs för blomning utveckling och frukt set. Använd ett gödselmedel görs med ammoniumnitrat som innehåller cirka 33 procent kväve. Applicera ca 1 pund per 100 kvadratfot av växter. Sprid det runt den yttre kanten av växter och undvika att få på blommor eller frukt. Skölj växter noggrant för att säkerställa att gödsel tränger växtrötter. Aldrig över befrukta everbearing jordgubbsplantor; för mycket gödsel orsakar överskott växternas tillväxt och minskar fruktproduktion.

Efter skörd

När den slutliga skörden är klar, växter klipp om en tum ovanför deras kronor. Släng växtrester för att förhindra problem sjukdom och framtida grödor. Applicera ett pund av en balanserad gödselmedel (NPK) med förhållanden av 10-10-10 eller 12-12-12 för varje 100 kvadratfot plantering utrymme. Den gödselspridare renoverar växterna och säkerställer en produktiv gröda nästa säsong.