Så här ställer en vertikal Sundial

Så här ställer en vertikal Sundial


En vertikal solur är en uppringd som är placerad på en vägg i stället för i marken. Som en anordning som används för att mäta positionen för solen och därför är tiden på dagen, måste den ställas in mycket exakt för att vara korrekt. Ställa in vertikala solur korrekt innebär rikta in den mot axeln av jordens rotation. Detta är mindre komplicerat än det verkar, och så länge du har några fria morgontimmarna på en helg, kommer du att kunna enkelt ställa en vertikal solur.

Instruktioner

1 Placera en pinne upprätt i ett parti nivå av marken så att det är helt vinkelrätt mot marken. Använda en sten för att markera spetsen på skuggan som kastas av pinnen. Du kommer att använda denna procedur för att hitta den sanna North. Tyvärr, med hjälp av en kompass bara guidar dig till den magnetiska nordpolen, inte sant North, så detta är en nödvändig förfarande noggrant sätta ett solur och berätta tiden.

2 Mät längden mellan där pinnen är i marken och sten representerar spetsen av pinnen. Spela denna mätning med en penna och papper.

3 Efter 15 minuter, gå ut och göra en ny sten på platsen där pinnen skugga nu har flyttat till. Skuggan bör vara något kortare.

4 Mät längden mellan där pinnen är i marken och sten representerar spetsen av pinnen, nu att skuggan har flyttat. Spela denna mätning med en penna och papper.

5 Upprepa steg 3 och 4 var 15 minuter. Fortsätta att göra så tills längden av skuggan är samma längd som den första du mätte. Vid denna punkt, kommer skuggan att vara i motsatt riktning, men längden kommer att vara densamma som när man började.

6 Dra en linje mellan de två varumärkena.

7 Rita en vinkelrät linje. Riktningen av denna linje representerar sann North.

8 Vänd 180 grader, så att du står inför syd. Placera vertikala solur på en vägg eller ett staket som är vänd i denna riktning. Det kommer nu att exakt tala om vilken tid på dagen.