EGR Valve Symtom

EGR Valve Symtom


Avgasåterföring (EGR) ventilsystem, först till bilar 1973, minskar bildningen av NOx gas från fordon. Processen innefattar att låta en liten mängd avgaser in i insugningsröret för att kyla förbränningstemperaturen. Detta minskar reaktionen mellan kväve och syre, de två gaserna som bildar NOx. Problem med dessa ventiler uppstår när ventilen förblir antingen öppen eller sluten. Allteftersom tiden går, har tekniken bakom EGR-system avancerade. Det bästa tillvägagångssättet innebär dator diagnostiska tester på ditt system genom en mekaniker om bilen uppvisar symptom på ett problem.

ojämn tomgång

När bilen körs men inte flytta, kommer motorn gå på tomgång vara grov. Detta är ett tecken på att ventilen har fastnat i öppet. Under tomgång, det finns ingen EGR-flödet in i samlingsröret. Ventilen förblir stängd tills motorn värms och arbetar hårt. Som belastningen på motorn ökar, startar förbränningstemperaturen att stiga. Detta föranleder EGR-ventilen att öppna och dra avgaser i insugningsröret. Om ventilen sticker öppen, kommer bilen tomgång ungefär när motorn är kall.

pinga

Motorn kommer att göra en knackar buller, vilket indikerar att ventilen är fastnat avstängning. Misslyckandet av ventilen för att öppna ordentligt orsakar en uppbyggnad av kol i avgasporten. Resultatet är en pinga eller knackar när motorn går. Detta kommer att vara särskilt sant vid acceleration. Engine knock är ett vanligt symptom på ett antal problem. Kontrollera motortemperatur, tändstift, tids specifikationer och oktan bränsle procent. Om dessa frågor verkar inom normalintervallet för din bil, är nästa steg att överväga EGR-ventilen.

svårstartad

EGR-ventilen förblir stängd när motorn är kall. När du försöker starta bilen, skapar en öppen ventil ett vakuum läcka i insugningsröret och påverkar tändning. Carbon uppbyggnad på tändstiften kan också orsaka startsvårigheter. Denna uppbyggnad sker när ventilen inte fungerar korrekt. Bilen kommer att starta, men det kommer att kämpa och kan ta flera försök innan motorn vevar.

Misslyckades Strålningstest

NOx-utsläpp bidrar till luftföroreningar. Det är en uppgift för EGR-ventilen för att styra denna form av utsläpp. Många stater kräver testning av denna ventil och utsläpp som produceras av en bil innan fordonet kan licensieras. Om bilen inte detta test EGR-ventilen inte gör sitt jobb, och bilen släpper giftiga utsläpp i luften.