Hur man spelar 500 rummy kortspel

Hur man spelar 500 rummy kortspel


Rummy 500 - även kallat Pinochle rummy, 500 rummy, persisk rummy och Rum 500 - är en variant av kortspelet rummy. Spelare fastställa uppsättningar och serier - kallade melds - från sina händer för att rack upp poäng. Den första spelaren med 500 poäng vinner. Rummy 500 skiljer sig från standard rummy i att spelare kan dra kort från skräphögen, vilket gör spel och strategi mer utmanande.

Instruktioner

1 I ett spel med två spelare, distribuerar dealern 13 kort till varje spelare. Om det finns fler än två spelare, händer dealern ut sju kort vardera. Efter den första affären, placera de återstående korten på bordet med framsidan nedåt för att skapa en depån. Vänd det första kortet och placera den uppåt bredvid depån för att starta skräphögen.

2 För att starta din tur, ta det översta kortet från depån eller kort från skräphögen. Om du vill ha ett kort från skräphögen, måste du ta alla kort på toppen av det också. Spela omedelbart botten kortet. kan spelas upp eller sätta i din hand de extra kort. Om du tar ett kort, behöver du inte spela det omedelbart.

3 Efter teckning, lägga dina melds på bordet. Melds är grupper om tre eller fler kort som utgör antingen en uppsättning - kort av samma valör - eller en körning - kort i samma färg i sekvens. Avskeda genom att lägga korten från din hand till dina egna melds eller melds som av andra spelare. Permitterade kort måste fortsätta en sekvens eller matcha en uppsättning.

4 Om du inte har använt alla dina kort i melds eller uppsägningar, låg ett kort på toppen av skräphögen för att slutföra din tur.

5 Handen fortsätter till nästa spelare tills en spelare har inga kort kvar i handen eller det finns inga kort kvar i depån.

6 Totalt dina poäng i slutet av handen. Enligt rummy.com, jokrar och ess är värda 15 poäng. Jacks, kungar och drottningar är värda 10 poäng vardera. De återstående korten är värda sitt nominella värde. Till exempel: En två av vilken färg som helst är värd två poäng, tre är värda tre poäng, etc. Subtrahera det totala värdet av de kort kvar i handen från värdet av korten i din melds och uppsägningar. Om värdet av de kort som finns kvar i handen är mer än de punkter på bordet, subtrahera den negativa totala från din totala poängen.

7 Spelet fortsätter tills en spelare vinner genom att nå ett resultat på 500 eller mer.