Epicor Vs. Beta-13D Glukan

Epicor Vs. Beta-13D Glukan


En persons hälsa beror på styrkan av hans immunförsvar. Vitamintillskott som används för att bibehålla hälsan är inget nytt på landskapet, men jäst tillskott börjar samla uppmärksamheten från hälsoentusiaster. Jästen Saccharomyces cerevisiae används i öl bryggerier, bagerier och är en tillsats i djurfoder. Jäst kosttillskott innehåller torkade, icke-levande versioner av mikroorganismen och är en källa till krom, vitamin B och protein.

Vad är Epicor?

Epicor är ett komplement tillverkad av öljäst formuleras enligt ett bestämt recept. Det upptäcktes först vid ett djurfoder jäsning växt som registreras ovanligt låga förekomster av sjukdom och sjukskrivning när anläggningen blev själv försäkrad. Utredarna fann att anställda på foderproduktionen fabriken genomgående utsätts för en ingrediens som faktiskt förbättrad digestion i djur som konsumeras det. Jästen-baserad produkt som produceras av en flerstegsfermentation och torkning är tippad som ett immunförsvar booster.

Effekter av Epicor

Det ökar effektiviteten i fagocyter, eller naturliga mördarceller, som är kroppens första försvarslinje mot infektion. Fagocyter skulle kunna sända bakterier, virus och onormala celler mer effektivt, även i minskade signifikant antal. Det finns också mindre inflammation och vävnadsskada. Totalt saliv sekretoriska immunglobulin A (IgA) ökade också med Epicor konsumtion. Saliv IgA finns i ögonen och näsan och muntliga passager, ofta de första införselorter för patogener. Som sådan, kan det minska risken att utveckla respiratorisk sjukdom samtidigt lösa sjukdomar snabbare.

Vad är beta-13D Glukan?

Denna förening återfinns i cellväggen av bagerijäst. Dess kommersiella är ett höggradigt renat och patenterad kolhydrat extrakt. De flesta Betaglukan, vare sig från jäst eller svampar, är bra för människoföda, men kan påverka öl-bryggprocesser negativt. Användningen av beta-13D glukan som ett komplement är en spännande möjlighet som jäst-härledda Betaglukan är kända för sin förmåga att förbättra immunförsvaret. Den olösliga beta-13D glukan formen är också mer effektiv än den olösliga formen.

Effekter av Beta-13D Glukan

Fagocytos ökar efter intag av beta-13D glukan. Dessutom, antalet fagocyter tillgängliga motstå en bakteriell utmaning ökar tillsammans med effektivitet. Detta resulterar i en snabbare reaktion på infektiösa utmaningar, representativa för förbättrad naturlig immunitet. Beta-13D glukaner också visa anti-canceregenskaper. I intravenös form de är assisterande behandling för kemoterapi i Japan. FDA-godkännande för anti-cancer användning i USA har inte beviljats, även om fas III-studier pågår. På grund av dess effekt på insulinsvar och effektiva glykemiskt index, är Betaglukan främjas som hjälpmedel för viktminskning.

Jämförelse mellan Epicor och beta-13D Glukan

Både Epicor och Beta-13D Glukan är jästextrakt marknadsförs som immunsystemet förstärkare. Emellertid har Beta-13D Glukan en skenbar kant över Epicor i att antalet fagocyter inte minskar med dess förbrukning, av vilka verkar det motsatta för att vara sant med Epicor konsumtion. Sammantaget förefaller beta-13D Glukan att vara en mer attraktiv tillskott tack vare dess anti-cancer egenskaper, vilket är något Epicor inte göra anspråk på. Båda kosttillskott kan emellertid också vara till hjälp för insatser i att förlora vikt.