Hur att reparera tunga blixtlås

Hur att reparera tunga blixtlås


Kraftiga dragkedjor finns i nästan alla av våra mest värdefulla saker. Inte bara är tunga blixtlås på våra jackor och bagage, de är också på barnens skolväskor, regnrockar, tält dörrar och sovsäckar. Att lära sig att reparera tunga dragkedjor är en ovärderlig del av att upprätthålla det vi har. I det fall att en dragkedja skulle gå sönder, kommer det att bidra till att vara skicklig på hur man kan reparera tunga blixtlås.

Instruktioner

1 Undersök dragkedjan för att se om det saknas några tänder. Om det är, då måste du avgöra om det saknas en tand i den övre delen av blixtlåset eller i den nedre delen. Om en tand saknas i den övre delen, måste du byta ut hela dragkedjan.

2 Om en tand saknas i den nedre delen av blixtlåset, använd en gängad nål för att sy ovanför den saknade tanden över båda raderna av blixtlåsets tänder. Sömmen kommer att fungera som den nya blixtlås stopp och blixtlåset kommer att vara lika bra som nya.

3 Kontrollera om din blixt sin dragfliken intakt. Om dragkedjan har en saknad dragflik, använder ett gem och försiktigt in den i dragfliken för att fungera som den nya dragfliken. Om den speciella blixtlås du arbetar med har inget hål, kan du ta bort en dragflik från en liknande storlek dragkedja som har en clip-on typ av dragfliken. Använda nål tång, bifoga den gamla blixtlåset fliken till blixtlås.

4 Kontrollera metall blixtlås för att se om det är ur spår. Om det är, slita ut blixtlåsbandet vid de nedre ändarna. Ta bort dragkedjan nedre metallstoppet utan att riva blixtlåsbandet. Detta är för att avlägsna blixtlåsfoten helt. Vägledande spåren i korrekt inriktning, försiktigt glida reglaget igen. Sy en helt ny dragkedja stopp på botten med hjälp av nål och tråd. Sy blixtlåset på plats igen.

5 Byt blixtlåset om det inte kan repareras. För att göra detta, hitta närmaste exakt kopia av blixtlåset. Använd en sprättare att rippa gamla dragkedjan ut. Följ anvisningarna på förpackningen att dragkedjan kom in om du behöver extra vägledning.

6 Pin den nya blixtlåset på plats och valfri hand eller maskin sy den nya blixtlåset på sin plats. Du kommer nu att ha en helt ny dragkedja för ditt plagg eller väska, vilket gör ditt objekt så gott som ny.