Hur man tar bort en bakre hjulhastighetssensor på en 1998 Dodge Dakota

Hur man tar bort en bakre hjulhastighetssensor på en 1998 Dodge Dakota


Den bakre hjulhastighetssensorn i en 1998 Dodge Dakota är utformad för att mäta hastigheten på bakhjulen och vidarebefordra denna information till Powertrain Control Module (PCM). PCM använder denna information för att beräkna hastigheten på bakhjulen och fatta beslut om när man ska aktivera låsningsfria bromssystemet. När denna sensor misslyckas kan PCM inte effektivt aktivera ABS-systemet eller genom att bestämma hastigheten hos fordonet. Ersättnings bakre hjulhastighetssensorer finns från bildelar butiker och licensierade Dodge eller Chrysler återförsäljare.

Instruktioner

1 Växla Dakota sändning i "Park" (automatisk växellåda) eller första växeln (manuell växellåda). Dra åt parkeringsbromsen och chocka bakhjulen.

2 krypa under den bakre delen av trucken och lokalisera det bakre hjulhastighetssensor. Det är på toppen av den bakre differentialen.

3 Använd en metrisk box-nyckel för att koppla den bakre hjulvarvtalsgivare elektriska kontaktdon genom att ta bort det metriska bult som håller sensorn till differentialen.

4 Ta bort sensorn från differential hjälp av en vridande / dragrörelse.