Information om mini schnoodle

Information om mini schnoodle


Det blir allt vanligare att se blandraser till salu genom uppfödare och djuraffärer. Vissa blandraser är så populära att de är ut för godkännande av kennel klubbar som AKC. Den schnoodle är en blandning som ökar i popularitet för sin ringa storlek, ljusa personlighet och intelligens.

Base avel

Mini schnoodles är en blandning mellan och AKC registrerade mini schnauzer och en AKC-registrerade toypudel. Eftersom denna blandning är så nytt, är det möjligt att avla större schnauzers med större pudlar att få större schnoodles och mindre föräldrar att få mindre valpar. Avels är inte könsspecifika - schnauzer kan vara mamma eller pappa, och pudel kan vara antingen modern eller fadern.

Funktioner

Mini schnoodles är mindre hundar som väger mellan 4,54 och 11,3 pund och växa till en lägre än vad som skulle nå en persons knähöjd. De kan variera från vitt till brunt, svart och grått, och kan vara en kombination av några av dessa färger. Deras mycket mjuka, fluffiga rockar är något som en schnauzer talet.

Temperament

Schnoodles brås både schnauzer och pudlar i deras glada, intelligenta attityder. De är mycket lojala, bra med familjer och lättlärd genom sin naturliga nyfikenhet. De är också självsäkra och skyddande av dem som de älskar.

Hälsa och underhåll

Mini schnoodles inte fäller, men deras långa rockar kräver grooming och regelbundna bad. Som en hybrid ras, de har inte så många av de hälsoproblem som skickas ner i rena blodiga hundar.

överväganden

Många schnoodles är första generationens, vilket innebär att de är valpar som kommer från en schnauzer förälder och en pudel förälder. Eftersom denna ras är ännu inte fastställt, eller ställa in, föder en schnoodle till en annan schnoodle inte nödvändigtvis resulterar i Schnoodle valpar. Människor uppmanas att köpa Schnoodle valpar snarare än att försöka att föda sin egen.