Bikram Yoga övningar

Bikram Yoga övningar


Även yoga har utövats i århundraden, är Bikram Yoga en relativt ny variant på den praxis. Denna specifika sekvens av yogaställningar, praktiseras i ett uppvärmt rum, har upphovsrättsskyddat och dess skapare säger att det har unika fördelar. Poserna inkluderar många används i andra typer av yoga instruktion som kommer att vara bekant för yoga studenter som arbetar för att öka sin flexibilitet och allmän hälsa.

Bikram Yoga

Bikram Yoga är ett system av yoga som utvecklats av Bikram Choudhury, som bygger på århundraden av yoga. Bikram systemet använder många av samma poser, eller asnas, som används i andra yoga stilar. Dock har Choudhury anspråk på sin egen sekvens av 26 asanas (i nybörjarprogram) som han hävdar erbjuder unika fördelar. Han har upphovsrättsskyddat denna sekvens för att skydda sina rättigheter till dess användning. Sekvensen, Choudhury säger flyttar syresatt blod i hela kroppen att återställa balansen och hälsa. Sekvensen tar 90 minuter att slutföra och utförs typiskt i ett rum värms till 40,6 grader C. Värmen sägs öka flexibiliteten och blodflöde.

bikram Asanas

Det finns 26 poser i nybörjaren Bikram Yoga sekvens, som alla används i andra typer av yoga också. Sekvensen börjar med andningsövningar, som kallas pranayama. Det flyttar sedan till asanas bekanta för många yoga utövare, såsom sido sträckor, en variant på stol pose, örn pose och stående head-to-knä pose. Senare poser inkluderar triangeln utgör, lik pose (Savasana), kobra och gräshoppor pose. Sekvensen avslutas med vissa tillbaka böjar och sittande framåt böjar, inklusive en sittande twist. Mer andningsarbete avslutar sekvensen. Yoga studenter som är intresserade av den specifika sekvensen som används av Bikram lärare kan hitta det på länken i Resources nedan men bör veta att de individuella poser är standard i många yoga stilar. Information om de enskilda poser kan hittas på den andra länken i Resources.

Andra Bikram Skillnader

Skaparen av Bikram Yoga säger att praktisera sin yoga sekvens regelbundet och fullständigt, utan att hoppa poser, kommer att läka sjukdomar som artrit och diskbråck. Bikram Yoga utövare också ofta behöver använda en handduk eller en absorberande matta över sina yogamattor under praktiken. Den uppvärmda rum och intensiteten av de ställningar gör de flesta studenter svettas ymnigt, och yogamattor kan bli hala. Dessutom, dricksvatten under praktiken inte brukar uppmuntras av lärare eftersom det sägs att minska värmen byggs upp i kroppen från poser. Studenter istället tillsagda att stanna väl hydrerad hela dagen före klass och även avstå från att äta minst 2 timmar innan klassen.