Hur man fixar en läckande vindruta

Hur man fixar en läckande vindruta


Läckande vindrutor tenderar att inträffa oftast i äldre fordon, men ibland läcker hända även i en nyare bil. En läckande vindruta orsakas oftast av en defekt fönster tätningsmedel, som ett resultat av dålig vindruta installation eller helt enkelt ålderdom. Beroende på storleken av den läckande området, kan du oftast fixa en irriterande vindruta läcka själv, utan att spendera mycket pengar. Om hela fönstret läcker kraftigt runt kanterna, kan du behöva ta bilen till en butik som specialiserat sig på vindrutan reparation.

Instruktioner

1 Noga inspektera insidan av vindrutan för att lokalisera källan till läckaget. Medan någon sitter i framsätet i fordonet, spruta vatten över utsidan av vindrutan, med hjälp av en trädgårdsslang. Dubbelkolla alla områden i fönstret och noggrant leta efter vattenläckage på insidan av glaset.

2 Markera läckande delar av vindrutan med hjälp av en bit tejp, om mer än en läcka föreligger. Placera tejpen på insidan av glaset, inte på utsidan. Tillbringa minst fem minuter nära inspektera glaset för läckage, placera bandet vid behov.

3 Chef ner till din lokala Biltema och köpa en tub med silikonvindrutan tätningsmedel. Köp antingen en enskild tub av tätningsmedel, eller ett kit, som kan innefatta ett behändigt verktyg för att applicera tätningsmedel.

4 Ta bort all smuts eller rester från den del av vindrutan där du kommer att tillämpa den nya silikon. Ta bort gamla läckande tätningsmedel med ett rakblad. Använd en trasa för att torka all smuts bort av glaset.

5 Ta bort tejpen från en av de läckande områden och börja tillämpa tätningsmedlet. Sätt näsan av tätningsröret i den läckande spricka och sakta pressa tätningsmedlet från röret. Pressa ut endast små mängder av tätningsmedel i taget, för att undvika tunga uppbyggnad av tätningsmedel på instrumentbrädan eller glas.

6 Låt silikon helt torr, enligt specifikationerna på tuben, innan du testar läckan.

7 Testa torra tätningsmedel med hjälp av en hink vatten eller en trädgårdsslang. Applicera vatten på vindrutan och inspektera insidan del av glaset. Om läckage kvarstår, använda en professionell reparationsservice för att avhjälpa problemet.